„Намираме се в „подножието“ на поредната вълна на коронавируса, отлагането

...
„Намираме се в „подножието“ на поредната вълна на коронавируса, отлагането
Коментари Харесай

Проф. Момеков: В „подножието“ сме на поредната COVID вълна


„ Намираме се в „ подножието “ на следващата вълна на ковид, отлагането на имунизацията няма да докара до нищо положително “, сподели проф. Момеков по време на акция за популяризирането на имунизацията против COVID-19.

Той още веднъж повтори, че имунизираните против ковид остават високо предпазени против тежко протичане на заболяването.

„ Хората, които са си сложили от дълго време бустерна доза, не следва да чакат, а би трябвало да приложат и втория бустер, тъй като броят на новодиагностицираните стартира да пораства. Съдейки по данните за повишаващото се разпространяване на SARS-CoV-2 в другите европейски страни, не можем да чакаме, че тази поредна вълна ще подмине България “, предизвести проф. Момеков.

Той посочи, че в страната има към 30% имунизирани.

Проф. Момеков уточни, че съгласно Американската организация по храните и медикаментите на този стадий слагането на подсилваща доза с имунизациите против COVID-19, с които разполагаме, основава съответна отбрана против хоспитализация и гибел. „ Популацията, която към момента не си е сложила ваксина, не би трябвало да не помни, че сме общество с много огромна тежест на хроничните болести, а при страдащите от хронични болести рискът от тежко боледуване, налагащо болнично лекуване, от следващи затруднения за здравето, а даже и от летален излаз е в пъти по-висок. Затова горещо предлагам на всички жители да се имунизират допустимо най-рано “, поучава професорът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР