Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив. Това каза днес пред

...
Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив. Това каза днес пред
Коментари Харесай

Десислава Танева: Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив

Намирам митинга на зърнопроизводителите за обективен. Това сподели през днешния ден пред публицисти в Сливен Десислава Танева, ръководител на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.


Тя беше помолена да разяснява отпадането на възбраната за импорт на избрани артикули от Украйна и реакцията на българските производители.

По думите ѝ смяната в позицията без спор със бранша не е имало до какво друго да докара, с изключение на до митинги.

" Това е бранш, който носи забележителен % от брутния вътрешен артикул на страната, бранш, който направи по този начин, че българската земя да се работи, генерира задоволително приходи и претовареност ", сподели тя и добави, че всяка власт дължи на тези хора почитание.

Според нея дебатът по тематиката, състоял се в петък в Народното събрание, е неприличен и демонстрира липса на подготвеност. Изложихме се пред пет страни членки, с които се борим една година, разяснява тя. Полша, която прочувствено е най-подкрепяща Украйна, си устоя позицията за тази възбрана, добави Танева.

На въпрос дали след отпадането на възбраната ще се намали цената на хляба, Танева отговори, че такива изказвания са обикновен популизъм и подценяване на обществото. " Пазарът на суровините и този на храните са безусловно разнообразни пазари ", уточни тя

" Подобно изявление е извънредно неуместно за един общественик, би трябвало опрощение ", разяснява тя думите на министър-председателя Николай Денков, който сподели, че държавното управление няма да се поддаде на опити за шантаж.

" Никой не е сплотявал по този начин сектора, както настоящето държавно управление, счита Танева. Те го одобряват като израз на тяхното неуважение и неглижиране. На митингите ще вземат участие и хора от други браншове, дори такива, които желаеха възбраната да падне. Те не могат да одобряват такова отношение на властта към бранша ", сподели Танева. Според нея грешките, които вършат ръководещите, ще усилят митингите.

Десислава Танева, която е регионален координатор на ГЕРБ в Сливен, взе участие в регистрацията на партията за присъединяване в локалните избори и разгласи кандидатурата на досегашния кмет на Сливен Стефан Радев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР