Намерили сме като нов екип в общината над 300 забавени

...
Намерили сме като нов екип в общината над 300 забавени
Коментари Харесай

В Общината намериха над 300 забавени преписки

Намерили сме като нов екип в общината над 300 забавени преписки, някои от които с просрочие от над 4 години, които са преписки за преустановяване на съсобственост сред частни лица и Община Варна. Това сподели заместник-кметът по правните въпроси на Община Варна Диан Иванов по време на първата си приемна през вчерашния ден.

По думите на жителите и на заместник-кмета това закъснение е жестоко нарушаване на закона, за което би трябвало да се търси отговорност. Блокират се капиталовите планове на притежателите и въвеждането в употреба на обектите, алармираха жителите. Според заместник-кмета Диан Иванов през последните два месеца администрацията е извадила от чекмеджетата 300 забавени преписки и ги е придвижила. Всички сходни случаи ще бъдат заложени в Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2024 година Следва програмата да бъде импортирана за гласоподаване в Общинския съвет дружно с бюджета за тази година, защото Общински съвет е принципал във връзка с собствеността. По време на своята приемна Иванов увери жителите, че упоритостта на Общината е да ликвидира всички случаи на нежелана съсобственост.

Прилагането на уличната регулация във вилните зони е огромно предизвикателство за общината, само че с новия екип сме твърдо решени във връзка с благоустройството на Варна законите към този момент да се съблюдават прецизно, сподели Диан Иванов във връзка сигнали на жители за нарушавания и забавяния на отчуждителни процедури, непроходими улици и такива градоустройствени процеси, при които е невероятно да се ползва уличната регулация.

С такива проблеми беше осведомен от жители от кв. „ Бриз “ заместник-кметът Иванов. Хората алармираха за неприятното положение на улица „ Максим Караденев “, която, по думите им, преди година е била официално сякаш ремонтирана, а действително е асфалтирана права от едвам 15-20 м.

Според Диан Иванов главният проблем с новите жилищни квартали са забавени отчуждителни процедури. Те са заложени за период от 10 години след въвеждането на Подробен организационен проект за съответния регион. Ако този период е изминал, то съответната районна администрация би трябвало да действа нов Подробен устройствен план, с цел да стартира отчуждаването в интерес на Общината. В противоположен случай уличната регулация не може да се приложи, не могат да се правят съществени улични поправки, нито да се построяват тротоари за пешеходци. Такъв е и казусът с кв. „ Бриз “ и ул. „ Максим Караденев “, където могат да се вършат единствено частични поправки, т.е. краткотрайно да се запълват дупките.

По думите на Диан Иванов, това е една от най-тежките задания пред новия екип на кмета Благомир Коцев. Иванов подреди инспекция дали въпросната улица е заложена в програмата за ремонтите за 2024 година и в случай че не е, да се действа нов Подробен устройствен план и нов развой по отчуждаване.

Следващата приемна за жители на заместник-кмета Диан Иванов е на 29 януари. Телефонът за записване е 052820231.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР