Намерените незаконни оръжия представляват заплаха за националната сигурност. Това каза

...
Намерените незаконни оръжия представляват заплаха за националната сигурност. Това каза
Коментари Харесай

Експерт: Намерените незаконни оръжия представляват заплаха за националната сигурност

Намерените противозаконни оръжия съставляват опасност за националната сигурност. Това сподели специалистът по интернационална сигурност Димитър Гърдев в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините. ”

„ Всяко едно нелегално скупчване на оръжия, избухливи и взривни материали по този метод, по който е показан сега и от проверяващите органи, съставлява прикрито въоръжаване, което е с незаконна цел и това е подготовка за осъществяване на някакво закононарушение. Дори и самият експорт на сходен боеприпас, продажбата му на черния пазар, е извънредно тревожно ”, сподели още той.

Според специалиста напълно скоро може да се чака нахлуване към Балканите на последователи на ИДИЛ и връщането им към местата, от където те са отишли в Сирия и съществуването на скрити хранилища с оръжия съставляват заплаха. „ Голяма част от тях могат да употребяват и Балканския маршрут и да употребяват и естествено Европа в следствие за укриване, само че това не значи, че те ще трансформират задоволително внезапно своята идеология и съществуването на скрити такива хранилища и ресурси от съществено стрелково оръжие, съставляват изключителна заплаха ”, изясни Гърдев.

Необходимо е да се разкрие цялата верига, счита специалистът и изясни: „ Къде са сглобявани тези оръжия, дали са сглобявани на части и те са изнасяни поетапно от фабрики, където се създават, или съставлява някакъв прикрит канал ”.

Той добави, че спорът в Украйна също съставлява една сериозна дестабилизираща точка, където контрабандата, черната търговия, търговията с оръжията и престъпността могат също да бъдат детайл на опасност за националната сигурност.

„ Конфликтът в Украйна е притеснително за сигурността на Черно море събитие. То е от 4 години. Това, което се случи в последната седмица с случаите сред военноморските сили на Украйна и на Русия също подвигна доста съществено градуса на напрежение в Черно море. Като ответна мярка е настояването на Съединени американски щати, отправено към Турция ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР