Сигурно всеки преценява последните 3 години с тези постоянни избори,

...
Сигурно всеки преценява последните 3 години с тези постоянни избори,
Коментари Харесай

Росен Желязков: Първият слага на масата своите програма и принципи и привлича този, който ги споделя

Сигурно всеки преценя последните 3 години с тези непрекъснати избори, какво е непрестанно да сме в предизборни настроения. 9 месеца сме били в предизборна акция. Няма по какъв начин да имаме нови послания, безапелационни връзки с гласоподавателите, да звучим достоверно, когато един месец приказваме неща, които сме говорили преди 4 месеца.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен ръководител на Народното събрание Росен Желязков пред БТВ.

„ Трябва да се върнем в режим на обикновено действие на органите и институциите, а това става с постоянно държавно управление. Това значи болшинство в Народното събрание, осъществяване на политики и носене на отговорност. Означава, че няма непрестанно да се занимава страната с избори, а с решение на проблеми ”, изясни той.

„ Коалиционното ръководство при липса на безусловно болшинство се гради към най-големия в Народното събрание. Ако не към него, тогава би трябвало да се оформи към доста политически субекти. 80 депутати са 1/3. Когато разполагаме с 1/4, това не е задоволително мощна политическа гравитация. Опитахме коалиция още на първата нощ след последните избори. Направихме опит за държавно управление на малцинството. И двете не се получиха. Ако имаме повече депутати, това ще покаже доверието на жителите след тези старания. От друга страна, фрагментирането на Народното събрание с дребни политически субекти ще направи процеса още по-сложен ”, счита той.

По думите му в правенето на политика прагматизмът изисква по-висока степен на усмиряване на борбата: „ Колегите от ПП-ДБ показаха визията си за равно далечен претендент - това не ни наподобява реалистично. В момента, в който бъде препоръчан, той незабавно се приписва на някой различен. В актуалната обстановка е значимо кой поема политическата отговорност. След изборите който е първи - не споделяме наложително ГЕРБ - поставя на масата своите стратегия и правила и притегля този, който ги споделя. ”

„ Не споделям мнението, че сглобката беше неточност. Ясно сътрудниците би трябвало да кажат – в случай че присъединяване в кабинета „ Денков-Габриел ” е било неточност, смятат ли ръководството за неуспех? Ако не, за какво смятат, че е неточност? Този дуализъм би трябвало да се изрази доста ясно. И ГЕРБ, и ПП-ДБ претърпяха електорални вреди ”, сподели още Желязков.

Според него съдружно съглашение с дати и периоди е единственият метод: „ Първият на изборите би трябвало да иде с ясно схващане, че ще има съдружно съглашение с ясни периоди, мандати, политики. Коалиция става на база правила, политики и сключване на съглашение. На всеки, който съблюдава тези правила, ще приемем поддръжката. Коалицията е отношение сред политически субекти, не сред хора. ”

За ПВУ той съобщи: „ Няма три законопроекта, няма антикорупционно законодателство. По ПВУ са усвоени от 6%, дори едвам 1/3 от средствата. Става въпрос за едвам няколко стотин милиона. Искаме да приемем качествено, а не стихийно законодателство. Една от грешките на ГЕРБ беше, че не изпрати първата версия на Плана. ”

Относно „ Магнитски ”, депутатът от ГЕРБ акцентира: „ Тази тематика е извънредно значима, тъй като Влади Горанов също е измежду посочените лица в „ Магнитски ”. Там няма наказания, има ограничаващи ограничения. Той не е санкционен режим, а ограничаващ. За да има импликация в границите на Европейски Съюз и България, тъй като сме страна със мощни партньорски връзки със Съединени американски щати, е значимо сътрудниците да дават всички данни. Този въпрос не може да е тематика на публично мнение, а на правоприлагане. Аз като правист мога да приказвам от позиция на правото – нарушител е този, който има влезнала в действие присъда. ”

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР