Намаляването на производството на петрол и газ би било опасно

...
Намаляването на производството на петрол и газ би било опасно
Коментари Харесай

Петролният гигант Shell предупреди, че намаляването на производството е „опасно“

Намаляването на производството на нефт и газ би било рисково и безконтролно. Това съобщи шефът на енергийния колос Shell пред „ BBC “. Ваел Саван настоя, че светът към момента обезверено се нуждае от петрол и газ, защото прекосяването към възобновима сила не се случва задоволително бързо, с цел да я размени. Той предизвести, че нарасналото търсене от Китай и студената зима в Европа могат още веднъж да покачат цените на силата и сметките.

Саван разгневи учените по климата, които споделиха, че проектът на Shell да продължи актуалното произвеждане на нефт до 2030 година е неверен.

Професор Емили Шукбърг, академик по климата в университета в Кеймбридж, посочи, че компании като Shell би трябвало да се съсредоточат върху ускоряването на зеления прехо д, „ вместо да се пробват да внушават, че най-уязвимите в обществото по някакъв метод са най-добре обслужени посредством удължение на потреблението на нефт и га з “ .

Ръководителят на Организация на обединените нации Антониу Гутериш неотдавна разяснява, че вложенията в ново произвеждане на петрол и газ са икономическа и морална полуда. Пред „ BBC “ Саван акцентира: „ За страдание не съм склонен “ . Той изясни:

„ Това, което би било рисково и безконтролно, е да се понижи производството на нефт и газ, тъй че разноските за живот, както видяхме предходната година, да стартират още веднъж да се покачват. “

Светът се надпреварва да се откаже от изкопаемите горива в интерес на по-екологични други възможности , защото световните водачи дадоха обещание да предпазят света от стопляне с повече от 1,5 градуса по Целзий през този век.

Миналата година Европейската комисия очерта по какъв начин Европейски Съюз ще форсира прекосяването си към зелена сила , с цел да постави край на зависимостта си от съветския нефт и газ .

Много страни нямат инфраструктурата, с цел да преминат към по-устойчиви форми на сила.

Саван е на мнение, че интернационалната война за наддаване за газ предходната година е видяла по-бедни страни като Пакистан и Бангладеш, неспособни да си разрешат доставки на полутечен природен газ (LNG), които вместо това са били отклонени към Северна Европа.

„ Те лишиха LNG от тези страни и децата трябваше да работят и учат на свещи “ , твърди той и добави:

„ Ако желаеме да имаме преход, той би трябвало да бъде обективен преход, който да не работи единствено за една част от света. “

Комитетът по изменение на климата откри, че битовите газови уреди са свързани с респираторни проблеми и сърдечно-съдови болести. Клер Файсън, съръководител на политиката за климата в Climate Analytics, световен теоретичен и политически институт, разяснява пред „ BBC “:

„ Идеята, че това е избор сред пристрастяването ни към изкопаемите горива или работата на свещи, е жестоко неправилно показване на действителността, когато ние знайте, че възобновимите източници са по-чисти, по-евтини и по-добри за публичното здраве.

Обединеното кралство даде обещание да похарчи 11,6 милиарда паунда за интернационално финансиране на климата, само че в меморандум, забелязан от “BBC ”, се споделя, че стопански разтърсвания като пандемията от Коронавирус са трансформирали дълга цел в голямо предизвикателство.

Ръководителят на Международната енергийна организация Фатих Бирол съобщи, че в случай че държавните управления са съществени във връзка с климатичната рецесия, занапред нататък не може да има нови вложения в петрол, газ и въглища.

Shell има дълга история и седалище в Обединеното кралство. Саван обаче счита, че неналичието на изясненост и непоклатимост във връзка с енергийната политика и данъчното облагане рискува Обединеното кралство да стане по-малко привлекателно място за вложение спрямо по-гостоприемните страни. Обединеното кралство усили налога върху облагите, получени в Обединеното кралство, от 40% на 75% до 2028 година, в случай че цените на петрола и газа не паднат под праговете за нескончаем интервал – което множеството енергийни специалисти се съмняват, че ще се случи.

Понастоящем Обединеното кралство внася повече от половината от своя петрол и газ – и този дял се чака да нарасне без възобновяване на вложенията в Северно море. Наскоро Shell реши да продаде своя дял в огромно ново неразработено петролно находище в Камбо. Саван е безапелационен:

„ В последна сметка държавното управление би трябвало да се обади по отношение на техните визии за вносното по отношение на локалното произвеждане . “

„ Когато нямате нужната непоклатимост в тези дълготрайни вложения, това повдига въпроси, когато съпоставяме това с други страни, където има доста ясна поддръжка за тези вложения. “

Саван също имаше предпочитание да подчертае топлото посрещане на компанията от Нюйоркската фондова борса на неотдавнашна среща на вложителите, където те изложиха своите проекти за понижаване на разноските и максимизиране на облагите.

„ Посрещането, което имахме там, беше образцово. Знамето на Shell се развяваше до знамето на Нюйоркската фондова борса “ , посочи той.

Той акцентира, че чиновниците там са подчертали чувството му, че Съединени американски щати поддържат повече петролните и газовите компании.

„ Те споделиха, че продължаваме да ценим компания, която ни обезпечава силата, от която обезверено се нуждаем. Това резонира с мен като човек, който идва от Ливан, където изпитваме енергиен апетит. “

Бъдещо пренасяне в Съединени американски щати

Саван не изключи преместването на централата на Shell и листването на борсата в Съединени американски щати. Американските петролни компании изискват по-високи цени за акциите си – Exxon Mobil да вземем за пример коства 40% повече от Shell за $ облага .

„ Има доста хора, които се съмняват дали тази разлика в оценката може да бъде преодоляна единствено в случай че се преместим в Съединени американски щати. Преместването на централата не е приоритет за идващите три години. “

След това обаче какво? Експертът дава отговор по този начин:

„ Никога не бих изключил нещо, което евентуално би могло да сътвори верните условия за компанията и нейните акционери. В последна сметка аз съм в работа на цената за акционерите . “

Въпреки че Shell твърди, че няма проекти за пренасяне в кратковременен проект , мненията на Саван ще засилят опасенията, че лондонският фондов пазар губи блясъка си като място за набиране на пари от мултинационални компании , откакто любимецът на технологиите Arm Holdings неотдавна разгласи проекти за пренасяне на главния си пазар листване в Съединени американски щати.

Преместването на най-ценната компания в Обединеното кралство в Съединени американски щати би уязвило съществено финансовия авторитет на Англия и би коствало работни места в бранша на финансовите услуги.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР