Намаляване на напрежението между Гърция и Турция в Егейско море

...
Намаляване на напрежението между Гърция и Турция в Егейско море
Коментари Харесай

Мицотакис обсъжда с Ердоган мигрантския наплив и сближаването на двете страни

Намаляване на напрежението сред Гърция и Турция в Егейско море и мигрантският напор са съществени тематики на днешната аудиенция на премиера Кириакос Мицотакис в Анкара, предава БНР.

Продължаване на разговора и задълбочаване на процеса на доближаване сред Анкара и Атина е задачата на срещата сред гръцкия примиер Кириакос Мицотакис и турския президент Реджеп Ердоган, която ще се състои в турската столица.

Според мнения на гръцки анализатори се чака на първо място съглашение за понижаване на напрежението в Егейско море, преодоляване на мигрантския поток през Гърция към Европа.

" Това което изискуем на гръцкия и турския народ е дълъг интервал без напрежение сред двете страни, съобщи Мицотакис пред гръцките медии.

Предмет на разискване сред двамата водачи ще бъде съдействието в сферите на земеделието, туризма, опазването на здравето и търговията, оповестяват от кабинета на гръцкия министър председател.

Мицотакис и Eрдоган ще обсъдят също обстановката в Украйна и в линията Газа.

Самата среща е израз на благосклонност от двете страни за прeодоляване на разликите и недопускане на спор, обявиха депутати от опозицията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР