Намалява заболеваемостта, днес за първи път паднахме под 500 настанени

...
Намалява заболеваемостта, днес за първи път паднахме под 500 настанени
Коментари Харесай

Доц. Кунчев с добри новини за ковид заболеваемостта у нас

" Намалява заболеваемостта, през днешния ден за първи път паднахме под 500 настанени в интензивни отделения. Но не можем да кажем, че сме завършили с пандемията. Няма смисъл да приказваме за това от заран до вечер. Има смисъл да деескалираме ограниченията деликатно след разбор, с цел да не допуснем възвръщане на вълната и да запазим готовността, с цел да сме по-ефективни при появяването на нов вариант или нов извършител ".

Това сподели пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. И уточни, че на двуседмична база спадът на заболеваемостта е 48%, " което е забележителна цифра ".

" Никой не би трябвало да си фантазира, че това, че няма ограничения, ни освобождава от задължението за повишение на имунизационния обсег, с цел да бъдем страна, в която всеки ще пристигна без боязън. Трябва да продължаваме да убеждаваме хората какъв брой имунизирането е значимо за обществото ".

В предаването " Неделя 150 " по БНР доцент Кунчев добави, че Министерството на здравеопазването е приело информационна тактика за национална осведомителна акция за имунизирането. И тя следва да стартира скоро. Той регистрира обстоятелството, че резултатът от нея няма да е стремежи поради забавянето във времето и към този момент образуваното мнение по въпроса у хората. " Но по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ", означи той.

" Не си върша илюзии, че хората не са изтощени от ограничения и говорене за вируса. Но нямаме различен път, с изключение на да повишим имунизационното покритие, с цел да предотвратим нежелани изненади през есента ".

Главният здравен контрольор уточни, че най-големият фал, който е позволен, е позволяването на говорене на лъжи и спокойното разпространение на подправени вести, което е объркало съзнанието на хората.

Той съобщи, че ковид ът се връща към естествените характерности на един респираторен вирус и това е очевидно:

" Циркулация ще има. И преди появяването на този ковид в нашето общество циркулираха 10-15 други ковид и. И те предизвикваха толкоз леки болести, че ги хващахме единствено при вирусологични проучвания и то по-скоро с научна цел... Две години и половина са задоволително дълъг интервал да надделее човешкият имунитет и да чакаме нов патоген ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР