Намалява броят на загиналите мотоциклетисти на пътя. Това стана ясно

...
Намалява броят на загиналите мотоциклетисти на пътя. Това стана ясно
Коментари Харесай

Внимавайте, мотористи! Карайте разумно и със съобразена скорост

Намалява броят на починалите мотоциклетисти на пътя.

Това стана ясно по време на брифинг на „ Пътна полиция”-СДВР. Поводът за конференцията бе идното публично разкриване на новия мотосезон, което ще се състои в събота.

Тази година той започва под наслов „ НЕ на експанзията на пътя”. Старт ще се даде в 8.30 – 9 часа и ще се организира като обиколка на София до резиденция Бояна мотив откриването

„ Хубаво в тези мотоклубове е, че хората, които членуват, са извънредно дисциплинирани “, уточни комисар Тенчо Тенев от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Надяваме се да имаме хубаво време и тази година да нямаме катастрофи “, заяви господин Велев от мотоклуб „ Джентълмен “.

През 2016 година е имало 129 тежки случая на пътя с мотоциклети. При тях 6 са починали, други 135 са ранени.

За предходната 2017 година са се случили общо 109 произшествия с мотори. При произшествията са починали 5 души, а 111 са потърпевши. В това отношение статистиката демонстрира намаление.

Комисар Тенев посочи, че злополуките стават главно поради безразсъдни младежи, които се пробват да потвърдят, че могат да карат мотори.

„ Не можем да упрекваме като цяло мотористите “, счита комисарят.

Нехайството и неразумността на водачите на леки коли също способства за произшествия. Често водачи, които не поглеждат в страничните си огледала, основават рискови обстановки.

„ Умолявам всички водачи на МПС доста деликатно да ръководят, като следят всички участници в придвижването “, уточни комисар Тенев.

Той съобщи, че е доста значимо мотористите да се обличат със специфични облекла за мотоциклетисти, които защищават при вероятно рухване.

„ Да карат доста деликатно и да употребяват светлинните сигнали за изпреварване от едното платно в другото. Трябва навреме да подават сигнал “, добави експертът.

Най-важното обаче е да се кара с такава скорост, с която мотористите имат опция да спрат.

„ Законът е задоволително непоколебим, когато се ръководи с превишена скорост “, съобщи комисар Тенев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР