Наложеното от Окръжен съд – Русе наказание на Г. И.

...
Наложеното от Окръжен съд – Русе наказание на Г. И.
Коментари Харесай

Пишман обирджия от Русе бе пуснат от затвора Белене

Наложеното от Окръжен съд – Русе наказване на Г. И. в размер 4 години отнемане от независимост за опит за обир, е изтърпяно и на 05.05.2022 година лицето е освободено от Затвора Белене, оповестяват от съда

На 21.05.2016 година към 3,30 ч. сутринта потърпевшият Д. П., който тогава бил на 24 година и работел като сервитьор, откакто завършил работа, отишъл в игрална зала „ Камелот “. В джоба на панталона си носел преди малко получената заплата в размер на 500 лева Още с първите заложени 5 лева спечелил 80 лева, което незабавно било видяно от подсъдимия Г. И. и неговия другар В. Г. Късметлията се преместил на различен игрален автомат, където спечелил джакпота от 705,75 лева и си тръгнал.

След него тръгнали Г. И. и В. Г. с желанието да го оберат. Настигнали го, дръпнали му горната дреха и по този начин го спрели. Поискали му пари, само че след отхвърли, бил ударен по лицето. Пострадалият се изплашил и побягнал, викайки за помощ. Подсъдимият го настигнал първи и, с цел да го спре, го спънал откъм гърба. При рухването си по очи на асфалта, Д. П. получил счупвания на коронките на три зъба и травми на други два, кръвонасядания и отоци на лицето, устната и бедрото. В. Г. сграбчил чантичката му и дружно с подсъдимия бързо се отдалечили.

Не след дълго открили, че вътре има единствено 2 химикала, тирбушон, бележник, зарядно устройство, здравна брошура и цигари със запалка, само че не и пари. Междувременно, Д. П. се върнал назад в игралната зала и оттова се обадил на тел.112.

След 5 правосъдни съвещания и голям брой разпитани очевидци и движимости лица, Окръжен съд – Русе на 14.05.2018 година е признал Г. И. за отговорен в опит за обир на пари и движимости на обща стойност 1302,85 лв. и му е наложил наказване отнемане от независимост в размер на 4 години при първичен непоколебим размер. Присъдата е била доказана от Апелативния съд и от Върховния касационен съд. Със същата е било постановено и подсъдимият да изтърпи настрана още 5 месеца отнемане от независимост, защото опитът за обир е бил осъществен в изпитателния период на различен правосъден акт за ръководство на МПС с централизация на алкохол над 1,2 на хиляда. Поради това, че В. Г. се е укрил, прокуратурата го е оповестила за търсене и във връзка с него е отделила материалите в настрана произвеждане.

Наказанието е изтърпяно от Г. И. благодарение на 322 дни от работа в негова изгода и излишък от УПО (условно предварително освобождаване) 8 месеца и 5 дни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР