Наложената глоба на “Хиполенд” с твърдение за “заблуждаваща реклама” от

...
Наложената глоба на “Хиполенд” с твърдение за “заблуждаваща реклама” от
Коментари Харесай

Бизнесът: Държавата поставя непосилни изисквания за рекламни кампании след глобата на Хиполенд

Наложената санкция на “Хиполенд” с изказване за “заблуждаваща реклама” от Комисията за отбрана на конкуренцията(КЗК) слага неизпълними условия към провеждането на рекламни акции, сигнализира в сряда Сдружението за съвременна търговия(СМТ), което сплотява 12-те най-големи търговски вериги в страната. Бизнесът счита, че рестриктивните мерки на регулатора са противозаконни, не пазят конкуренцията, а я поврежда и показват, че “неоснователно се лимитира рекламата и предлагането на артикули в полза на потребителите”.

Веригата за детски играчки бе глоби от регулатора с 124 590 лева след сигнал на “случаен клиент”, който посетил един от магазините на веригата и твърди, че в него имало единствено пет от общо шест Lego продукти, оповестени на промоцията. Собственикът на веригата Мариян Колев нашумя през септември, когато се разгласи срещу насилието над протестиращи по време на демонстрациите на “Великото национално въстание”, като. Впоследствие четири държавни контролни органи се изсипаха да ревизират веригата за детски играчки.

Комисия за защита на конкуренцията постанова куп ограничавания

Покрай глобата на “Хиполенд” стана ясно, че отсега нататък бизнесът ще би трябвало да се преценява с цялостен куп условия за провеждаве на рекламни акции.

Първо, количествените ограничавания, използвани към предлаганите артикули , да бъдат посочени в безусловно всички рекламни материали, без значение дали техните формат и характерности разрешават това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР