Наличието на ядрен ракетен щит прави надеждите на западните политици

...
Наличието на ядрен ракетен щит прави надеждите на западните политици
Коментари Харесай

Наришкин: Мечтите за руско поражение са абсурдни

Наличието на нуклеарен ракетен щит прави очакванията на западните политици да нанесат стратегическо проваляне на Русия - неуместни.

Това декларирал шефът на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, представен от ТАСС.

" Ядреният ракетен щит до момента е защитавал страната ни. И самото съществуване на този щит прави фантазиите на някои западни политици за стратегическо проваляне над Русия изцяло неуместни ", счита Наришкин.



Той разгласи, че Русия е водещата нуклеарна мощ в света.

Наришкин евентуално приказва за A-135. Това е система за противовъздушна защита, ситуирана към Москва, която на доктрина би трябвало да е способна да спре нуклеарна офанзива, като прехване бойните глави на междуконтиненталните ракети. Първоначално проектирана в Съветския съюз, A-135 влиза в употреба през 1995 година, като по-късно е преименувана на А-235.



Нейната успеваемост при същинска нуклеарна война обаче е под сериозен въпрос, макар оптимистичните изказвания на Наришкин.



Бойните нуклеарни глави летят със скорост над 20 000 км/ч. След отделянето им от ракетата на процедура нищо не може да ги спре. Съединени американски щати също създават такава система, инвестирайки милиарди долари, само че в последна сметка се отхвърлят от нея. Вместо това американската отбрана се концентрира върху ранното засичане и прехващане на излитащи ракети, посредством система от радари и спътници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР