Наличието на пухкави домашни любимци в къщата има положителен ефект

...
Наличието на пухкави домашни любимци в къщата има положителен ефект
Коментари Харесай

Как отглеждането на котка влияе на здравето ти?

Наличието на пухкави домашни любимци в къщата има позитивен резултат върху индивида и ни дава доста приятни страсти. Общуването с котки усъвършенства освен настроението, само че и здравето. Как развъждането на кокти въздейства на здравето ни?

Освобождава напрежението

Много хора обичат да галят котки. В последна сметка галенето на домакински любим успокоява нервите и облекчава напрежението. Учените са намерили пояснение на този факт.

Проучванията демонстрират, че когато човек погали котка, равнището на кортизол в тялото му спада. Това е името на хормон, който се създава по време на стрес. Когато производството на това вещество намалее, ние се усещаме спокойни и ведри. Ако сте склонни към стресови обстановки, тогава просто погалете котката. Това ще ви помогне да облекчите безпокойството и нервността.

Нормализира кръвното налягане

Учените са създали изследване. В опита са взели участие 48 души, страдащи от хипертония. Тяхното здравословно положение е изследвано в продължение на шест месеца.

Всички участници са приемали медикаменти за намаление на кръвното си налягане. Половината от участниците в опита били помолени да осиновят котка вкъщи. Резултатите демонстрират, че кръвното налягане спада при всички участници в опита. Но вълните на стрес са изчезнали единствено за тези участници, които отглеждат котка.

 Ползи от котките

Забавя стареенето

Когато човек гали котка, в тялото му се усилва производството на окситоцин, „ хормона на любовта “. Благодарение на окситоцина се открива обвързаност и доверие сред човек и неговия окосмен другар.

Окситоцинът подмладява мускулите и забавя стареенето на клетките. Този хормон способства за дейното дългоденствие. Учените споделят, че непрекъснатото наличие на котка в къщата удължава живота на човек с към 10 години. Но това предписание работи единствено в случай че отделяте задоволително време на вашия домакински любим и постоянно поддържате връзка с него.

Вижте още:

- Ползи от котките;

- Ползи от спането с котка;

- Как ни оказват помощ домашните любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР