Наличието на граници никога не е повлияло на желанието на

...
Наличието на граници никога не е повлияло на желанието на
Коментари Харесай

Сергей  Меняйло: Границите никога не са повлиявали желанието на осетинците от юг и север да бъдат един народ

Наличието на граници в никакъв случай не е повлияло на желанието на жителите на Южна и Северна Осетия да бъдат един народ, Северна и Южна Осетия в никакъв случай не са губили връзка между тях. Това сподели ръководителят на Северна Осетия Сергей Меняйло в своя Telegram канал.

„ В разнообразни исторически интервали политиците са вземали решения, които по някакъв метод трансформират контурите на административните или държавните граници. Но това в никакъв случай не е повлияло на желанието на осетинците да бъдат едно цяло, едно семейство. Всъщност ние живеем по този начин: работим във Владикавказ и къщата - в Цхинвал, за уикенда - там или назад ", показва още Сергей Меняйло.

Според ръководителя на републиката северните и южните осетинци „ в никакъв случай не са губили контакт между тях, не са се отдалечавали, оставайки обединен народ с една просвета, език и обичаи “. Той обърна внимание на обстоятелството, че северните и южните осетинци в никакъв случай не са били разграничени духовно и душевен.

На 30 март президентът на Република Южна Осетия Анатолий Бибилов разгласи, че страната ще предприеме законови стъпки за присъединение към Руската федерация в близко бъдеще. На 31 март Бибилов заяви, че в случай че Южна Осетия стане част от Русия, се възнамерява да се сплоти със Северна Осетия в едно цяло.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР