Налага се мораториум върху изсичането на гори в определени критични

...
Налага се мораториум върху изсичането на гори в определени критични
Коментари Харесай

Христо Бозуков налага мораториум върху изсичането на гори в критични зони

Налага се мораториум върху изсичането на гори в избрани сериозни зони. До края на деня служебният министър на земеделието Христо Бозуков ще издаде заповед за това, разгласи на брифинг самият Бозуков.

Става дума за гори във вододайни зони, в поречието на реките, в урбанизирани територии, край туристически обекти и в зони с риск от ерозия. Служебният министър съобщи, че поради получени сигнали за всеобща неразрешена сеч, контролът в горите ще бъде засилен.

Той разгласи заместниците си и уточни целите си в ръководството на агроведомството за идващите два месеца.

Атанас Добрев и доцент доктор Крум Недялков ще са двамата заместник-министри на земеделието, храните и горите.

Христо Бозуков акцентира, че Добрев е специалист с над 20-годишен стаж и опит в Държавен фонд " Земеделие ", както и в горския бранш. Недялков пък е млад експерт от Тракийския университет, специализирал в Съединени американски щати. И в двата случая при избора е заложено на експертизата, уточни министърът на земеделието. Освен това се чака назначението на още двама заместник-министри.

Христо Бозуков заявява, че ще работи за връщане доверието на земеделците и обществеността към институцията. Що се отнася до целите, те на 100% се покриват с тези на служебния кабинет. Целта е секторът да продължи да действа обикновено, без разтърсвания и забавяния.

За седемте дни на поста си проф. Бозуков се е срещнал с 15 браншови организации, а преценката му е, че положението на МЗХГ е много тежко.

Служебният министър даде обещание транспарантна работа в повереното му ведомство. " Ще вършим инспекции до последния ден на това държавно управление " - по този начин Бозуков отговори на въпрос за публичните поръчки в бранша.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР