Накратко, след като избутва затъналия в дългове Гергов от най-печелившият

...
Накратко, след като избутва затъналия в дългове Гергов от най-печелившият
Коментари Харесай

PR специалист: После да не питате защо не искат да разпитват Цветан Василев?

Накратко, откакто избутва затъналия в задължения Гергов от най-печелившият му бизнес и за една численост не взима и бТВ, съумелият мъж на 33 почиства задълженията на ”консултанта на бТВ ”, като взима за без пари цяла бизнес постройка, която пък разменя за последните изчезнали му проценти от ”Булгартабак ” и цяла верига за търговия с домакинска техника и електроника, без действително да даде една стотинка свои пари!
След вчерашното изявление на Люба Кулезич с Цветан Василев последваха мнения за скандалната договорка на бТВ с Делян Пеевски. Ето един от тях:

Значи, гледайте какъв брой е просто!

Краси Гергов прибира едни 15 милиона $ от личния си медиашоп " Пиеро 97 ", които в действителност трябвало да бъдат платени на бТВ през 2012 година За към този момент излъчени реклами на клиенти на медиашопа.

Това обвързване съвсем довежда до банкрут малкия екран, по това време нападната и източвана от Андиан Сербу, понастоящем пандизчия в румънски затвор за машинация и пране на пари. Самият Гергов към момента е акционер с 6% в бТВ през компанията си " Топ звук ". Която компания той залага като поръчителство на заем, взет от офшорката " Dalee ", която пък е захранвана от КТБ - по това време Банка на годината, ръководена от Мистър Икономика `2012.

За да избави бТВ, Гергов подписва контракт за заем за близо 35 милиона $, само че действително тегли единствено 15 от тях.

Не връща нито стотинка, само че през 2013 година " Пиеро 97 " си сменя притежателя (заедно с няколко медии и издания, благосъстоятелност на рекламния могул) и всички работещи в тях знаят, че Пеевски им е господар към този момент. Който пък към момента е Духовен наследник на Мистър Икономика `2012.

През 2016 година, след банкрута на КТБ, закъсалата бТВ продава новопостроената си и в никакъв случай не употребена постройка на Околовръстно шосе за мижавите 2,8 милиона евро на " Балканска медийна компания ", благосъстоятелност на Мама Кръстева и Мамин Делян. Само данъчната оценка на тази постройка е 25 милиона лв.... Да, разликата в цената необичайно съответствува със задължението от 15 милиона $ на " Пиеро 97 " към " Dalee ", но нейсе.

Нататък става още по-интересно, внимавайте, няма да дублирам!
Семейството продава същата постройка на Едуардо Миролио за 65 милиона лв., с което осъществя солидна облага! Дано са си платили налозите върху нея, но това е работа на Национална агенция за приходите!

Тези 65 милиона били отплата за 7% от " Булгартабак ", към този момент трансферирани на Пеевски, и цената на заложената (в КТБ) " Техномаркет ". Заложена за сума, отговаряща на складовата наличност в магазините - към 10 милиона.

Разбира се, всички тия прехвърляния са след бруталната злополука на автомагистрала " Тракия ", след която клетият Едуардо едвам устиска живота си зад зъби.

Накратко, откакто избутва затъналия в задължения Гергов от най-печелившия му бизнес и за една численост не взима и бТВ, Успелият мъж на 33 почиства задълженията на " консултанта на бТВ ", като взима за без пари цяла бизнес постройка, която пък разменя за последните изчезнали му проценти от " Булгартабак " и цяла верига за търговия с домакинска техника и електроника, без действително да даде една стотинка свои пари!

Фактически, всичко излиза от масата на несъстоятелността на КТБ, в каквато са се трансформирали отговорностите на горните компании. Грубо казано...
Изящно, нали!

После да не питате за какво прокурорите не желаят да разпитват Цветан Василев?

PS Впрочем, Dalee е същата офшорка, вкарала през 2012 година 310 000 лева в общата им с Елена Йончева компания " Офроуд ".
За което Йончева е с обвиняване за пране на пари.
Но Краси Гергов, с неговите 15 милиона $ не е...

Весислава Танчева, Facebook


Вижте документите и още по тематиката: Скандалът ”Йончева” става интернационален с герои прокуратурата, Пеевски, Ангелов и Гергов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР