Наказателният съд в град Къркларели подготвя документите за издаване на

...
Наказателният съд в град Къркларели подготвя документите за издаване на
Коментари Харесай

Турция ще търси български граничари с Интерпол

Наказателният съд в град Къркларели приготвя документите за издаване на алена бюлетина на Интерпол за ареста на четиримата български граничари, упрекнати за гибелта на турски нарушител през 2008 година

" Поисках още веднъж съдът да се откаже от издирването на граничарите с алена бюлетина, само че ми отхвърлиха “, разяснява юристът на българските гранични служители на реда Джошкун Молла пред БНР.

Югоизточната ни съседка търси отговорност на граничарите поради случай отпреди 13 години. Тогава при арест на турски бракониери в морето край Резово се стига до конфликт, при който един от нарушителите е прострелян смъртоносно. У нас делото беше прекъснато, само че в Турция се води различен развой.

Междувременно решението на интернационалния съд в Страсбург, който удостоверява невинността на български граничари е позволено по време на съвещанието на съда този вторник.

" Трябва да вземе (турският съд – б.а.) под внимание решението на Страсбургския съд, тъй като ние сме приели като страна решенията на този съд и би трябвало да се ползват “, разяснява по този мотив Молла.

Делото е отсрочено за 5 юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР