Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра се произнесе по предложение на

...
Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра се произнесе по предложение на
Коментари Харесай

Италиански гражданин ще излежава ефективна присъда в България, реши съдът в Силистра

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра се произнесе по предложение на Окръжна прокуратура-Силистра за приемане и привеждане в осъществяване на присъда, постановена от съда в град Фаурей, Румъния.

С тази присъда на италианския жител Кармелино С. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за шест месеца за опит за кражба, и е приведена в осъществяване условна присъда „ отнемане от независимост “ за две години, за позволено ПТП, породена гибел на едно лице, и телесна щета на друго лице.

За осъществяване на наложеното наказване е била издадена ЕЗА-Европейска заповед за арест, която бе прегледана от Окръжен съд-Силистра през месец юни, 2022година.

С решението си Окръжният съд отхвърли осъществяване на Европейска заповед за арест за задържане и предаване на румънските правосъдни управляващи на италианския жител, и одобри да се приведе в осъществяване в България присъдата постановена от румънския съд. Спрямо наказаният бе взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Решението на силистренския съд бе обжалвано от Кармелино С. и доказано като законосъобразно от Апелативен съд-Варна.

Въз основа на влязлото в действие решение на Окръжен съд-Силистра, Окръжна прокуратура внесе предложение за приемане на осъществяване на присъдата, с която на наказаният Кармелино С. е наложено наказване отнемане от независимост за период от две години и шест месеца. В правосъдна зала представителят на обвиняването поддържа предлагането напълно.

Защитникът на наказаният изиска освобождение на лицето, като се базира на изтекла отминалост. Осъденият Кармелино С. в правото си на отбрана и последна дума изрази единодушие със мнението на бранителя си.

Окръжен съд-Силистра като реши всички предоставени в превод правосъдни решения на издаващата страна, откри, че Кармелино С. е наказан за действия, които са закононарушения и по българския углавен кодекс, липсват условия за пригаждане на наказването и откакто не одобри за състоятелен довода за изтекла отминалост, с решението си приведе в осъществяване наказването, постановено от съда в град Фаурей, Румъния, влезнало в действие с наказателно решение на Апелативния съд в град Галац.

Съгласно българското законодателство 63-годишния Кармелино С. следва първо да изтърпи наказването „ отнемане от независимост “ за период от две години и по-късно второто наказване „ отнемане от независимост “ за период от шест месеца.

Решението предстои на обжалване пред Апелативен съд-Варна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР