Накъде след въглищата в Старозагорския регион и как Хасково да

...
Коментари Харесай

Хасково с нова индустриална зона, а тази в Стара Загора вече има инвеститори

Накъде след въглищата в Старозагорския район и по какъв начин Хасково да ускори икономическия си капацитет - това бяха водещите тематики, коментирани по време на събитието от поредицата " Капитал Градове ", Среща на бизнеса в Стара Загора и Хасково ().

Една от новините на конференцията беше, че " Тракия икономическа зона " (ТИЗ) е подала капиталово желание за създаване на индустриална зона до Хасково. Партньорството на ТИЗ и община Хасково е от 2017 година
Специален посетител на събитието беше и Н. Пр. Роб Диксън, дипломат на Обединеното кралство в България. Той показа, че Англия регистрира провокациите на енергийния преход, изключително за въглищни региони като Стара Загора.

Посолството на Англия и " Капитал Градове " си партнират в състезанието за градски промени " ", в който две хрумвания ще се финансират надлежно с по 10 хиляди и 5 хиляди лева Пълната информация за състезанието може да намерите.

Новите придобивки в района
Станислав Дечев, кмет на Хасково, разгласи, че тази седмица са импортирани капиталово предложение за създаване на Индустриална зона на терена на някогашното летище " Узунджово ", като е импортирано от инж. Пламен Панчев, шеф на " ТИЗ-Асеновград " - " Тракия икономическа зона-юг ". Инвестиционното предложение е за закупуване на общински парцели. На 28 май общинският съвет в Хасково ще гласоподава решението. ТИЗ разви сполучливо индустриални зони в Пловдив, а в този момент уголемява активността си и в други градове.

Като образец за нова инвестиция в Хасковския район другояче Станислав Дечев уточни бъдещия слънчев парк на " Енери ", като той ще е най-големият у нас, а

В същото време Индустриална зона " Загоре " е на по-напреднал стадий - тя към този момент има акт 16 и има изцяло построена инфраструктура (улици, осветяване, паркинг), описа Росица Кирова от отдел " Инвестиции " на община Стара Загора. " Доста огромен интерес има от страна на вложителите ", сподели тя. Според нея това е един от лостовете една община да е привлекателна за привличане на нови вложители. По публична информация най-малко две компании от Стара Загора са закупили терени - " Си Би Ес " и " Ате слой ".
Кметът на община Хасково Станислав Дечев Фотограф: Илко Груев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР