Наистина звучи странно, защото малко хора успяват да направят така,

...
Наистина звучи странно, защото малко хора успяват да направят така,
Коментари Харесай

Когато ястието е твърде сладко, може да направите ето това и да го спасите

Наистина звучи необичайно, тъй като малко хора съумяват да създадат по този начин, че ястието да е по-сладко, в сравнение с би трябвало, обаче от време на време и това се случва. И никога нямаме поради малко повече захар в тортата или плодовия крем. Представете си, че приготвяте солено ядене и вместо буркана със сол, вие грабвате този със захар. Разбирате какво сте създали едвам тогава, когато опитате ястието. Първото, което ви идва мислено да извършите, е да го изхвърлите в кофата с боклуци.

Макар сладкият усет да е обичана за доста от нас, той няма място в солените ястия. Какво обаче можете да извършите, с цел да спасите вечерята или обяда?

Най-напред е нужно да се примирите с това, че е невероятно да извадите кристалите захар и да ги подмените със сол. Не се обвинявайте, тъй като на всеки може да му се случи.
Ето няколко трика, с които ще можете да спасите храната в тенджерата: • Опитайте да балансирате вкусовете;
За да балансирате усетите, можете да добавите горчиви или кисели подправки. В никакъв случай не коригирайте сладкия усет със сол, тъй като солта акцентира сладостта.
• Кисело; Ако желаете да премахнете миризма на риба от кухнята си, незабавно направете ето това!
Знаете, че някои хранителни артикули имат свръх характерна миризма и съумяват да попият в кожата на ръцете ни, по кухненските принадлежности, д...

За предпочитане е да заложите на сок от лимон или сок от лайм. Не ви съветваме да избирате сок от портокал, защото в него има киселинност, само че има и наслада, която още повече ще укрепи усета на ястието. Не посягайте към балсамико, можете да изберете бял или винен оцет.
• Какао;
Звучи необичайно, само че какаото е превъзходен метод да балансирате сладкия усет на храната. Не е желателно обаче да прекалявате с количествата. Една кафена лъжичка е задоволителна, в противоположен случай рискувате да се получи шоколадов усет.
• Пикантно.
Сигурни сме, че сте опитвали не един път пикантно – сладки сосове. Те са вкусни и много приятни. Можете да добавите чили, люти чушки и всевъзможни други пикантни подправки. Отново не прекалявайте с количествата, тъй като да не стане по този начин, че най-после да ви се наложи да се изправяте пред нов проблем, а точно прекомерно пикантно ядене.

Възползвайте се от тези трикове и сме сигурни, че ще намерите излаз от обстановката, без да се постанова да изхвърляте подсладеното ядене в кофата с боклуци!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР