Наградният фонд на Откритото първенство на Австралия по тенис е

...
Наградният фонд на Откритото първенство на Австралия по тенис е
Коментари Харесай

Вдигнаха наградния фонд на Аустрелиън Оупън

Наградният фонд на Откритото състезание на Австралия по тенис е повишен с 13.6 % на 71 милиона австралийски $ (49.1 милиона долара). Първият шампионат от Големия шлем започва на 20 януари в "Мелбърн Парк ".

Победителите на сингъл при мъжете и при дамите ще проработят по 4.12 милиона австралийски $ (2.85 милиона долара), с 20 хиляди повече спрямо предишния сезон.

Най-голямо е нарастването за квалификациите и за началната фаза на шампионата, като отпадналите в първия кръг на пресявките ще вземат по 20 хиляди австралийски $, с 1/3 повече от 2019 година, а изгубилите на старта на главната скица ще проработят по 90 хиляди австралийски $, с 20 % повече от този сезон.

Това затвърждава наклонността за увеличение на парите на огромните шампионати в тениса, като за последните пет сезона наградният фонд на Откритото състезание на Австралия се е повишил с 61.4 %, следвайки наклонността на другите три надпревари от Шлема в Париж, Лондон и Ню Йорк.

През 2019 година Откритото състезание на Съединени американски щати раздаде рекордните 57 милиона $, като първенците поединично взеха по 3.85 милиона $./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР