Наградата Златно сърце“ на Регионалното управление на образованието Сливен бе

...
Наградата Златно сърце“ на Регионалното управление на образованието Сливен бе
Коментари Харесай

Наградиха ученик за проявена смелост при пожар



Наградата „ Златно сърце “ на Регионалното ръководство на образованието Сливен бе връчена на осмокласника Митко Петров за проявен подвиг по време на пожар в родното му село Градец предходната година.

На 15 април в прилежаща къща на Митко избухва пожар, той пръв вижда огъня и благодарение на майка си издърпват тялото на трудноподвижният им комшия.

Отличието се връчва от 14-години насам взаимно с Областна администрация на деца и възпитаници, направили благородни действия.

Година по-късно след пожара Митко Петров описа, какво е претърпял в оня ден:

" Виждам дим, пушек. Викам на мама, баща и отидохме в къщата, изкарахме хората, хванахме маркучите и помогнахме на пожарникарите ". 

Наградата „ Златно сърце “ бе връчена на Митко от регионалния шеф Минчо Афузов в наличието на майка му, шефа на учебното заведение в Градец и кметът на селото. 

" Героичните действия са нещо, което човек има опция да направи в живота си един или два пъти, и когато на тази млада възраст Митко, си преодолял страха, ще остане спомен за цялостен живот и за теб самия един образец по какъв начин би трябвало да постъпваш по-нататък ". 

Началникът на Регионалното ръководство на образованието Милена Чолакова показа, че избавеното семейство Русчеви изрича признателност на смелия възпитаник:

" Благодарят от цялата си душа на Митко за това, че са живи. И ние ти благодарим Митко! ".

Областният шеф заяви, че са подхванати дейности за подкрепяне на семейство Русчеви, което е изгубило покъщнината си в пожара. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР