Нагли телефонни измамници 1 час са държали 9-годишно момиченце на

...
Нагли телефонни измамници 1 час са държали 9-годишно момиченце на
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: Изроди държали цял час момиченце на телефона, отмъкнаха пачка пари

Нагли телефонни измамници 1 час са държали 9-годишно момиченце на телефона. В неделя родителите на детето излезли по работа и оставили щерка си сама в жилището във Велинград, научи БЛИЦ от проверяващи.

Звъннал домашният телефон, мъжки глас се показал за доктор, споделил, че майката на момиченцето си е счупила крайници и са нужни незабавно пари за интервенция. В слушалката пъшкала, охкала, плачела и нареждала жена, която се показала за майката на детето. Тя не спирал да повтаря какъв брой доста я боли.

Детето се вързало, тормозило се и са разстроило доста. Намерило в къщи 750 лв., пуснало ги през терасата. Мнимият лекар споделил, че изпраща човек от Здравната каса да прибере сумата и да я занесе в болничното заведение. Малко откакто момиченцето хвърлило пачката, се прибрали родителите. Те се ужасили от типа на смутената си щерка. Веднага подали сигнал в полицията, ченгетата завардили Велинград.

Бил арестуват 22-годишният Георги Б, който е от Велинград и не е престъпно проявен. Той бил мулето в схемата, в него са открити парите. Те са върнати на излъганото семейство. Няма изясненост към момента кой е телефонният лъжец, полицията разплита случая. Чрез БЛИЦ от полицията в Пазарджик приканват родителите, с изключение на да предизвестяват възрастните, да приказват непрекъснато с децата си и да им изясняват по какъв начин да не се поддават на сходни операции.

Кристина ИВАНОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР