Нагласите за ваксиниране търпят развитие на фона на нестихващата пандемия

...
Нагласите за ваксиниране търпят развитие на фона на нестихващата пандемия
Коментари Харесай

„Еказакта“: 37,2% от българите няма да се ваксинират при никакви обстоятелства


Нагласите за имунизиране търпят развиване на фона на нестихващата пандемия и непрекъснато възходящия брой на инфектираните у нас от началото на март. Данни от проучване на Екзакта Рисърч Груп демонстрират, че  40,6% от българите гледат на имунизирането като на нещо идно и неизбежно за тях , което рано или късно би могло да им обезпечи връщане към естествен живот. Този дял е аналогично висок в другите публични групи и прослойки от популацията. Други  6,7% показват, че към този момент са се ваксинирали, а 15,5% са се записали  и чакат да се имунизират.

Така, общо  62,8% от интервюираните българи в актуалното проучване мислят, че пътят им към предстоящ естествен живот минава през имунизиране .

Към момента по-често показват, че към този момент са се ваксинирали поданици на столицата, образовани хора и лица на възраст сред 40 и 50 години, както и такива над 60 години. Сред деклариралите, че са се записали и изчакват реда си за имунизиране по-често има столичани, висшисти и хора на възраст над 30 години.

Делът на заявяващите, че няма да се имунизират при никакви условия възлиза на 37,2% , като сходна позиция по-често се среща измежду хора на възраст под 40 години и измежду поданици на дребните градове и села в страната.



Сравнението на тези данни с предходни данни на Екзакта по тематиката, демонстрира, че  до неотдавна колебаещите се по какъв начин да постъпят стартират да възприемат все по-отчетливо имунизирането като изискване за водене на естествен живот . Може да се чака, че настройките във връзка с имунизирането ще продължат да се трансформират точно в тази посока.

Данните са от национално проучване за пълнолетното население на страната, което е извършено в интервала 12-20 март 2021 година със лични средства на Екзакта Рисърч Груп. Интервюирани са 1005 пълнолетни лица в 123 гнезда в 90 обитаеми места на страната.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР