Наем на площи за работа на заведения и атракциони -

...
Наем на площи за работа на заведения и атракциони -
Коментари Харесай

Пристанище Варна - числата подсказват какво печели Ахмед Доган

Наем на площи за работа на заведения и атракциони - от ден на ден това е приоритет за държавното пристанище във Варна. Това сочат годишните доклади на сдружението, а наклонността е доказана от преписка сред депутата от " Демократична България " Стела Николова с изпълнителния му шеф Петър Сеферов и служебния министър на превоза Георги Тодоров. Съответно, въпросът е дали от всичко това не печели почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган,.

Отдаваните терени се намират на терминал Варна-Изток, ситуиран в централната част на града. Там от години никнат заведения за хранене, нощни заведения, виенски колела и така нататък, за сметка на пристанищните уреди. Всичко това се случва публично с доблестен претекст - да се обособи зоната като рекреационна, в синхрон " с модерното градоустройство ".
 Съдът задължи страната да каже на каква цена прави план, който ще облагодетелства Доган с милиони Съдът задължи страната да каже на каква цена прави план, който ще облагодетелства Доган с милиони
Колко тъкмо коства удълбочаването на канал 1 и канал 2 на Пристанище Варна, което сигурно ще помогне на работата на Топлоелектрическа централа " Варна ",...

Отчетите на " Пристанище Варна " ЕАД сочат, че приходите от наеми за 2020 година са 1.004 млн. лева, през 2019 година - 864 000 лева, година по-рано - 704 000 лева, през 2017 година - 646 000. През 2006 година са били едвам 88 000 лева От данните е очевидно, че на активността се натъртва. В писмо до Николова Сеферов изяснява, че площите са отдадени за 10 години, а половината от постъпленията отиват в държавния бюджет.

През 2018 година, купувайки Топлоелектрическа централа " Варна " и прилежащото му пристанище в село Езерово, Ахмед Доган влезе в ново амплоа. Директор на частното пристанище стана Данаил Папазов, някогашен началник на " Пристанище Варна " ЕАД и транспортен министър в кабинета на Пламен Орешарски. И паралелно с това почват да понижават обработените товари на държавното пристанище.

Георги Тодоров дава отговор на Николова, че за 2020 година обработените размери са с 15% по-малко по отношение на 2019 година, надлежно загубата се усилва (малко над 5 млн. лева по последни данни). Като аргументи Тодоров сочи пандемията, слаба зърнена годишна продукция (житото е съществена транспортна стока) и.... " мощният конкурентен напън от частните пристанища в района и неосъществен товарооборот от страна на обичайни клиенти ". За по-предните години (2014 - 2019 г.) министърът вижда обяснението за загубите в прекъсването на плана " Южен поток ", който беше съпроводен с дейна пристанищна активност. Тодоров оповестява още, че на " Варна-Изток ", т.е. там, където развлекателният бизнес набира мощ, за първото полугодие на 2021 година са обработени едвам 21 кораба. За съпоставяне, на " Варна-Запад " са цели 425.

 

Още от ВАРНА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР