Надзорният съвет на руската антидопингова агенция (РУСАДА) взе решение да

...
Надзорният съвет на руската антидопингова агенция (РУСАДА) взе решение да
Коментари Харесай

Русия реши да обжалва санкцията на WADA

Надзорният съвет на съветската антидопингова организация (РУСАДА) взе решение да не одобри глобата на международната антидопингова организация (WADA) за цялостна възбрана за присъединяване на съветски спортисти в интернационалните конгреси през идващите 4 година (2020-2023). До 30 декември ще бъде импортирана тъжба в Спортния трибунал (CAS) в Лозана (Швейц), като съветската страна счита за огромни възможностите за анулация на наказването.

" Считаме, че нашата обосновка е задоволително мощна. Но няма да даваме съответни прогнози. Правните въпроси се вземат решение по открития ред. Нашата позиция е в сходства с мненията, които бяха показани в предходни изявленията от всички забъркани в процеса страни ", съобщи ръководителят на Надзорния съвет на РУСАДА Александър Ивлев.

Темата за изключването на Русия от интернационалния спорт беше наранена и по време на вчерашната годишна конференция на съветския президент Владимир Путин. Държавният глава обаче неглижира невижданата глоба. Запитан дали съветските градове ще изгубят опцията да развиват транспортната инфраструктура и туризма около спортното наказване, Путин отговори:

" Мисля, че не. WADA не е забранила провеждането на тези надпревари. Тя единствено предлага на интернационалните федерации да не ги организират тук. Например европейското състезание по футбол по този начин или другояче ще се организира в Санкт Петербург. Билетите към този момент са продадени, кой ще върне парите за тях? WADA ли ще ги връща? Това е неточност. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР