Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е обсъдил възможността

...
Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е обсъдил възможността
Коментари Харесай

Здравната каса ще изплати дължимото към чужди фондове в тригодишен срок

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е разискал опцията отговорностите към непознатите осигурителни фондове да се изплатят в тригодишен интервал, след което заплащанията да се правят ритмично в границите на европейските регламенти. Това оповестиха от пресслужбата на НЗОК, представени от Българска телеграфна агенция.

По време на среща, провела се през вчерашния ден, сред представители на Надзорния съвет на НЗОК и представители на Главната асоциация на институциите за обществена сигурност (ГАИСС) на Австрия Петер Винигер - началник на департамента по интернационалните и европейски въпроси на ГАИСС е уверил, че отношението и лекуването на българските пациенти в австрийските лечебни заведения е същото, както и на австрийските жители.

Постигнато е съглашение за параметрите на проекта за разплащанията през 2019 година по австрийските искове. Към края на идната година просрочени ще останат единствено искове, които са получени през първото полугодие на 2018 година НЗОК има намерение в интервала 2019-2021 година да се издължи на австрийските фондове, като извърши тригодишните параметри, а по-късно да заплаща по реда на регламентите 18-месечните интервали на исковете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР