Надзиратели и съдебни охранители излязоха на предупредителен протест под надслов

...
Надзиратели и съдебни охранители излязоха на предупредителен протест под надслов
Коментари Харесай

Надзиратели и съдебни охранители излязоха на протест

Надзиратели и правосъдни охранители излязоха на сигнален митинг под надпис " Продължаваме митинга " пред бургаския затвор през днешния ден. Причината за недоволството са ниските заплати в бранша и дефицитът на личен състав, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

„ Исканията са ни още изначало – 25-процентно фиксиране на заплатите. Вчера получихме писмо, че ще се организира среща в Министерството на правораздаването с сътрудниците от Управителния съвет, на която ще се създадат работни групи и по този метод ще се подобрят и работния развой, и изискванията в местата за отнемане от независимост, пробация, арести. Нашите претенции с изключение на 25-процентното фиксиране на заплатите, е също и за щатното нарастване. С времето пандизът се уголемява, имаме едно общежитие в Дебелт, което е де факто още един затвор в област Бургас, щатът малко по малко се усилва, само че не е задоволителен ”, сподели Валентин Мартинов, член на Контролната комисия на синдиката на пандизите в България.

„ Ако и този път не бъдем чути след този сигнален митинг през днешния ден, ще бъдем принудени на 12 юни в центъра на София да заявим нашите претенции пред Народното събрание ”, съобщи от своя страна Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР