Надяваме са на здравия разум и съвестта на шепа народни

...
Надяваме са на здравия разум и съвестта на шепа народни
Коментари Харесай

Иван Иванов: Призовавамe дори и ръководителите на ИТН за подкрепа

" Надяваме са на здравия разсъдък и съвестта на шепа народни представители, без значение от коя политическа мощ, да оценят, че след рухването на " кабинета Кирил Петков " обстановката ще се утежни - има финансова, политическа рецесия, война, която е много рискова. "

Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов в предаването " Защо господин министър? " на бТВ.

Очакванията за подкрепа срещу вота на съмнение били основно от депутати от Има Такъв Народ, дори и от ръководители на партията, които имали обещания в съдружната стратегия.

За Иванов е " неразбираема новосформираната коалиция " - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", която свалила за " голяма изненада " ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Странно било също, че ПГ на Костадин Костадинов гласувала против нарастване на пенсиите.

" Най-лошият вид е сформирането на кабинет сред трите партии, което ще покаже коалиция и това не се случва за една нощ, а очевидно е авансово договаряно ", счита министърът. " Разчитам вотът на съмнение да не успее, изключително в изискванията на война ", изясни той.

Иванов разяснява настояванията за гласоподаване на избори с хартиена бюлетина - той чака спор по тематиката, защото Българска социалистическа партия считат, че има операции с машинния избор, изключително в дребните обитаеми места. По тематиката за Република Северна Македония - за левицата е затворена тематика и " всеки, който я употребява, спекулира ". " Странно за какво Слави Трифонов стъпи на тази тематика, при изискване, че беше затворена. " Имаме уверения на премиера Кирил Петков, че в Брюксел ще съобщи позитивна за България позиция ", разясни Иванов.

Министърът на земеделието анализира и абсурда на Капитан Андреево. Той посочи, че е обект на следствие, само че с него не се е свързвал " някой да му предлага пари ".

" Депутати от Има Такъв Народ демонстрират жив интерес и това, което се е случвало там ", сподели още той.

По отношение на пшеницата - Минисрерство на земеделието има упования за към 6 милиона тона пшеница, като огромна част ще бъдат изнесени и не се чака риск от дефицит у нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР