Надпреварата завърши на 7 февруари, но връчването на отличията на

...
Надпреварата завърши на 7 февруари, но връчването на отличията на
Коментари Харесай

МОК отмени награждаването в отборното във фигурното пързаляне, без церемония и ако Валиева е с медал при жените

Надпреварата приключи на 7 февруари, само че връчването на оценките на първите три отбора - Русия, Съединени американски щати и Япония, трябваше да е на 8 февруари. Но тогава стана ясно, че звездата на Русия Камила Валиева е дала позитивна допинг проба през декември 2021 година. Според МОК причина за анулацията на церемонията е фактът, че следствието по проблема на Валиева продължава.

От МОК оповестиха още, че няма да има награждаване и при дамите, в случай че Валиева е с орден. Мотивът е същият като за отборното съревнование. Така на процедура е допустимо с месеци да няма изясненост за класирането в две от дисциплините от олимпийската стратегия на фигурното пързаляне.

Междувременно Международният олимпийски комитет прикани ИСУ да допусне до присъединяване във волната стратегия 25 фигуристки, в случай че на късата Камила Валиева приключи измежду първите 24. По правилник на късата стратегия играят всички 30 девойки, участващи на олимпиадата, само че за волната се класират първите 24 от тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР