Надеждата …. Струва ни, че това е едно прекрасно светло

...
Надеждата …. Струва ни, че това е едно прекрасно светло
Коментари Харесай

Убий надеждата и стани щастлив!

 Надеждата …. Струва ни, че това е едно прелестно ярко възприятие. Надявай се, чакай, мечтай и някой ден това доста положително, вярно нещо ще пристигна.

Това в действителност е велика заблуда, илюзия. Твърде доста сме затънали в това, прекалено много сме се поддали на въздействието на подправени хрумвания, религии, налагането на обществото, хората.

В главата ни има избран сюжет по какъв начин би трябвало да бъде всичко, по какъв начин би трябвало да се развие всичко в живота, събития, някакви правила, стереотипи; какъв брой близки и не близки хора би трябвало да се държат и да работят или даже да се трансформират.
Всичко, всичко, всичко.

И по този начин мозъкът ни измисли всичко това и сътвори вяра, добре, някой ден всичко това ще се случи, тъй като се надявам и най-сетне ще бъда благополучен.

Или другояче: „ Надявах се, само че наподобява, че се оказа ….. “
Надеждата чака и остава в бъдещето; това е отказване и отменяне.

Там, където има очакване (надежда), има отчаяние, възмущение, искания и страдалчество, те вървят един до друг.

Въпрос на време.

Убий вярата и стани щастлив/щастлива!

Става дума за приемане на себе си, за приемане на живота и да бъдеш сега в този момент и тук, за приемане на различен човек, за приемане на избора на различен човек, хора.

Всеки от нас има собствен път, свои уроци, задания, цикли и стадии на развиване. Нека всичко да бъде по предопределение, не от вас, а за вас, тъй като по някаква причина е належащо и води до нещо.

Когато приемем момента и го следим – освобождаваме контрола на мозъка и включваме слушане на сърцето, възприятието, а напрежението изчезва, идва спокойствието.

Да живееш и да действаш съгласно зова на сърцето е същинският смисъл на живота. Няма място за илюзия-надежда, има цялостно доверие.

Спокойствие.
ПРИЕМЕТЕ ВСИЧКО И ОБИЧАЙТЕ С БЛАГОДАРНОСТ

От книгата „ Пътуване във вътрешността или Бележки на поклонника “


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР