Над половината от ИТ мениджърите в България очакват увеличение на

...
Над половината от ИТ мениджърите в България очакват увеличение на
Коментари Харесай

Световната ИТ индустрията има нужда от нови служители: ето кои са най-добре платените

Над половината от ИТ мениджърите в България чакат нарастване на екипите си следващата година. Това излиза наяве от световното на софтуерните трендове на Equinix за 2023 година. 52% от водачите в ИТ промишлеността у нас показват подготвеност да усилят своите екипи през идващите 12 месеца. 24 на 100 от тях чакат растеж на екипите с сред 10% и 25%.

Проучването обобщава мненията на 2 900 души, вземащи решения в региона на ИТ в разнообразни организации в Северна и Южна Америка, Азиатско-Тихоокеанския район и ЕМЕА, в това число и България, по отношение на провокациите и опциите, които те срещат при внедряване на новаторски софтуерни тактики в комплицирания стопански и геополитически климат.
 ИТ кариера без да имаме опит? Няколко съвета от създателя на една българска компания, позиционирана на световния пазар
ИТ кариера без да имаме опит? Няколко съвета от създателя на една българска компания, позиционирана на световния пазар

Решението за смяна и ново начало не постоянно е елементарно, само че постоянно е за положително

Основни резултати от изследването за България:
52% от мениджърите в ИТ бранша у нас са нараснали екипите си през последните 2 години и имат потребност от още нови кадри 5% от мениджърите в ИТ бранша чакат понижение на екипите си Достапът до висококвалифицирани фрагменти е от критическо значение


" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Основни провокации и най-търсени позиции в ИТ сектора 

Недостиг на задоволително фрагменти има измежду експертите с ИТ механически умения - 41%, създаването на програмен продукт за сигурност - 32% и разбор на данни - 30%. Именно на тези позиции се чака да постъпят най-вече нови чиновници. На този декор точно дефицитът на ИТ фрагменти е посочен като третата най-голяма опасност за триумфа на бизнеса. Пред него са единствено пробивите в сигурността и приключването на данни, както и хакерските атаки.

Сред главните провокации, свързани с уменията в софтуерния бранш на страната, водещо е задържането на чиновниците, скоростта на трансформацията на софтуерния бранш, неналичието на фрагменти и претендентите за работа с погрешен набор от умения.
 От студент във Виена до началник на една от най-големите ИТ компании в България: Андон Сименов разкрива формулата на триумфа
От студент във Виена до началник на една от най-големите ИТ компании в България: Андон Сименов разкрива формулата на триумфа

Пред Money.bg приказва IT предприемачът Андон Симеонов

Достъпът до фрагменти е въпрос от критическо значение във всички браншове и може да е определящ фактор за това дали дадена компания ще доближи нови пазари или не, разясняват специалисти. Все по-често се постанова на организациите за ръководство на човешки запаси да са гъвкави и да слагат фокус върху растежа, с цел да могат да оферират динамични решения. Нов метод за постигане дo и подкрепяне на чиновниците може да се окаже конкурентно преимущество.
 Снимка 320411
Източник:

ТОП 3 на най-платените позиции в ИТ бранша:

1. DevOps експерти

DevOps промишлеността се чака да реализира напредък от най-малко 30 милиарда $ до 2028 година, защото търсенето на автоматизирани принадлежности за тестване и разработка продължава, демонстрират новии данни, представени от Digitalk. Все повече организации вкарват сходна роля, която съчетава създаването на програмен продукт и ИТ интервенциите, с цел да подобрят съдействието и връзката сред екипите за разработка и интервенциите, да усъвършенстват виталния цикъл на създаването на програмен продукт и да покачат качеството и скоростта на доставката на програмен продукт.

2. Учени по данните

От растежа на огромните данни до бурното нахлуване на генеративния изкуствен интелект, специалистите с умения в региона на науката за данните и разбора са по-търсени от всеки път. Глобалният пазар на огромни данни се чака да нарасне до $103 милиарда до 2027 година. Този вид позиции в Европа стават все по-специализирани, защото данните се трансформират в крайъгълен камък при доста компании, без значение дали са софтуерно насочени или не. 

3. Специалист по изкуствен интелект

Създаването на Европейската тактика за изкуствен интелект от Европейската комисия е самодейност, която има за цел да наложи Европа като AI хъб предвид на конкуренцията в международен мащаб. С възходящото търсене на експерти в региона и утрояването на европейските разноски за изкуствен интелект след 2019 година, AI е бранш, който не демонстрира признаци на закъснение.
 Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени
Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени

Има ли " балон "? Пред Money.bg приказва Георги Иванов от Noble Hire

Най-търсени функции от фирмите в IT бранша през 2023 година, съгласно данните на Manpower:

• Data analysts

• Business Analysts

•.NET developers

• Cloud/Data Architects

• Data Engineers

• Technical Support

• Database Administrators

• IT Security

До края на годината ИТ промишлеността ще продължи да бъде мотор на растежа в България. А борбата за квалифицирани фрагменти е главната причина за това секторът да регистрира най-големия растеж при заплатите у нас. Средната брутна заплата в промишлеността е 2 и половина пъти по-висока от общата междинна заплата за страната и надвишава 4 000 лв..

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР