Над половината от богатите инвеститори по света очакват да живеят

...
Над половината от богатите инвеститори по света очакват да живеят
Коментари Харесай

Над половината от богатите инвеститори по света очакват да живеят до 100 г.

Над половината от богатите вложители по света чакат да живеят до 100 години, като съвсем две трети възнамеряват да работят по-дълго, с цел да си разрешат удобно пенсиониране. Това сочи изследване на Ю Би Ес инвестър уоч (UBS Investor Watch), представено от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Компанията за разбори наблюдава настройките на над 5 хиляди души, които имат активи за най-малко 1 милион $. Според резултатите 9 от 10 интервюирани приспособяват разноските си и вършат дълготрайни вложения, с цел да финансират своето дългоденствие.

Около една четвърт от интервюираните в Съединени американски щати и Англия обаче настояват, че няма да вършат такива финансови промени. Резултатът акцентира недостига на пенсионното обмисляне в две от най-важните стопански системи в света, до момента в който упованията за продължителността на живота нарастват, изключително измежду богатите.

" Идеята да доживееш до 100 години до неотдавна би изглеждала неуместна. Сега тя е напълно естествена ", сподели Ник Тъкър, който управлява английското поделение на Ю Би Ес уелт мениджмънт (UBS Wealth Management).
Според него бъдещите столетници би трябвало да възнамеряват 30-40 в пенсия. Това значи да натрупват и резервират благосъстоянието си през всички пазарни цикли, като решат по какъв начин да споделят по-ефективно парите си със своите потомци.

Перспективата да живеят по-дълго и да оставят по-малко завещание на потомците си безпокои 35 % от интервюираните, проучва данните Ю Би Ес, до момента в който 62 % имат желание да похарчат множеството от своето благосъстояние, още до момента в който са живи.

" Когато умрете, вашите деца най-вероятно ще са на 40, 50 или 60 години. Богатството може да не им е толкоз потребно, колкото би било, когато са по-млади. Това е основната причина, заради която се опитваме да поделим наследството по-рано или да го дадем на внуците вместо на правнуците ", обобщава Тъкър
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР