Над половин милион са получените данъчни декларации от Националната агенция

...
Над половин милион са получените данъчни декларации от Националната агенция
Коментари Харесай

Над половин милион са подадените данъчни декларации

Над половин милион са получените данъчни заявления от Националната организация по приходите (НАП) към 17 ч. през днешния ден, когато е и последният период за отчитане на данъка. От приходното ведомство регистрират сполучливо завършила данъчна акция.

Над 85 % от декларациите за приходите на физическите лица са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф. От началото на годината досега, посредством електронната система за заплащане (т.нар. виртуален POS) и посредством физическите POS терминали, в офисите на Национална агенция за приходите са платени над 100 млн. лева без такси.

От приходната организация оповестяват още, че преобладаващата част (над 70%) от жителите са употребявали авансово попълнените заявления за приходите, които Национална агенция за приходите предложи за повторно тази година, като междинното време за попълване на формуляра е било под 10 минути, сочи статистиката на приходната организация.

„ Отчитаме доста сполучлива данъчна акция. Оценяваме добросъвестното отношение на жителите, които съблюдаваха законовите условия в период. Продължаваме с развиването на електронните услуги, с цел да продължим да улесняваме данъкоплатците ", сподели шефът на „ Обслужване “ в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева, представена от ведомството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР