Над 90 различни групи защитници на общественото здраве и правата

...
Над 90 различни групи защитници на общественото здраве и правата
Коментари Харесай

Натиск върху Facebook Защитници скочиха срещу Instagram за д...

Над 90 разнообразни групи бранители на публичното здраве и правата на децата от целия свят желае Фейсбук да анулира проектите си за пускане на версия на известната обществена мрежа Instagram за деца. В писмо от Кампанията за детство без търговски цели, подписано от десетки организации от четири континента, се твърди, че платформата, " захласната от изображения ", е рискова за здравето и неприкосновеността на персоналния живот на децата.

През последните седмици стана ясно, че Фейсбук работи интензивно върху версия на Instagram за деца под 13 години. Според компанията, новата обществена мрежа, че ще бъде " ръководена от родители ". Фейсбук, дружно с редица други обществени социални мрежи, е под възходящ напън да откри способи да спре присъединението на хората под 13 години.

Според разнообразни проучвания, близо 75% от децата сред 10 и 13 години имат профил в най-малко една обществена мрежа. В отчетите се твърди още, че Instagram е обвързван с нараснал риск от хранителни разстройства, кибертормоз и полово поддържане при младежите сред 14- и 17-годишна възраст.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР