Над 81,8 млн. лв. са платени от началото на годината

...
Над 81,8 млн. лв. са платени от началото на годината
Коментари Харесай

Как да платим без такса задължения към НАП

Над 81,8 млн. лева са платени от началото на годината досега през  така наречен виртуален ПОС (е-услугата на Национална агенция за приходите за заплащане с карти). От основаването на услугата през 2019 година до в този момент са осъществени повече от 1,9 милиона преводи за над 790 милиона лв., напомнят от приходната организация. 

Електронната услуга „ Справка за отговорностите с опция за осъществяване на заплащане “ е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. 

От приходната организация прецизират, че за заплащането посредством виртуалния ПОС терминал на Национална агенция за приходите не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента незабавно, без нормалното закъснение при банков превод.

Изтича срокът за отстъпка от налога за довнасяне

„ С всяка година се усилват потребителите, които заплащат отговорностите си онлайн, като се възползват от електронната услуга на Национална агенция за приходите. Освен, че е бързо и за него не се дължат такси, заплащането посредством виртуален ПОС е желано от жителите, които незабавно би трябвало да възстановят здравните си права или им е належащо уверение, че няма неплатени отговорности.
 istock istock
От услугата в последно време се възползват и доста родители, които желаят да употребяват по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания, само че имат отговорности, подлежащи на осъществяване. За нас е доста значимо да улесняваме данъкоплатците при осъществяването на данъчно-осигурителните им задължения “, сподели заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Милена Кръстанова.  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР