Георги Димов наследява Петя Банкова като директор на Агенция Митници,

...
Георги Димов наследява Петя Банкова като директор на Агенция Митници,
Коментари Харесай

Нов директор в Агенция „Митници“

Георги Димов наследява Петя Банкова като шеф на Агенция „ Митници ”, заяви Нова телевизия. Банкова беше задържана по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие, контрабанда и подкупи.

По време на церемонията по предаване на властта в Министерството на финансите единствено преди няколко часа служебният министър Людмила Петкова и предшественикът ѝ Асен Василев обявиха, че не разполагат с спомагателна информация към скандалния случай, само че Василев дефинира това като „ несериозно ”.

Колко ще взима шефът на Национална агенция за приходите след нарастването на заплатата му

Досега Димов заемаше поста на заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. „ Основната задача на новия шеф на Агенция „ Митници ” е с потвърдените си експертни и управителни качества да придвижи положителния опит и практики от Национална агенция за приходите в митниците. Целта – повишение събираемостта на приходите, както и да се обезпечи плавният преход по вливането на двете приходни организации в Единна организация за приходите. И да се внесе успокоение в системата ”, стимулира се Петкова.
 
 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция
Румен Спецов резервира поста си отпред на Националната организация за приходите, дружно с останалите членове на управлението на Национална агенция за приходите. „ Основната им задача е да продължат да работят за повишение събираемостта на бюджетните доходи ”, акцентира служебният финансов министър.
 
Бившият финансов министър Василев разясни, че приходните организации „ са си свършили доста добре работата ”. По последни данни към 5 април, представени от него, събраните от Национална агенция за приходите доходи са били с съвсем 15% повече, съпоставено със същия интервал на предходната година. Събраните доходи от Агенция „ Митници ” - с към 7% по-малко главно поради Данък добавена стойност от импорт на нефт и работещата на половин потенциал „ Лукойл ”.
 
Традиционно, първите рокади, които се случват при промяна на кабинета, без значение постоянен или длъжностен, са при шефовете на приходните организации.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР