Над 8000 американски военни са в повишена готовност на фона

...
Над 8000 американски военни са в повишена готовност на фона
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Русия размахва тоягата по цялата планета - поведението й към България е тежко обидно, властта трябва да привика посланика на Москва

Над 8000 американски военни са в нараснала подготвеност на фона на напрежението сред Русия и Украйна. Предстои решение на Пентагона дали и къде да бъдат ситуирани. Засега е ясно, че американските военнослужещи няма да бъдат изпращани в самата Украйна.

" Пряка опасност за България няма, само че съществуват известни опасности. Не бих споделил, че това е готовност като за война, а е напълно естествена ответна реакция на това, което се случва единствено на няколкостотин километра от нас ", съобщи някогашният началник на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров по Bulgaria ON AIR.

Той напомни, че в България няма натовски войски - " няма и да има ".

" Нидерландските изтребители ще дойдат в края на април и няма по какъв начин това да е директно обвързвано със обстановката край Украйна. Ако има развиване, то най-късно ще в края на февруари ", уточни някогашният началник на Разузнаването.
свързани новини10на 24.01.2022
Ген. Гяуров е безапелационен, че България е трябвало да привика съветския дипломат поради нерезонните претенции за отдръпване на силите на НАТО от България.

" Така се прави. Това е явен дипломатически жест, тъй като сходно държание на Русия е тежко обидно по отношение на България ", акцентира той.

По думите му Русия в никакъв случай не си е поставяла за цел да реализира дипломатическо уреждане.

" Русия размахва тоягата с проектодоговорите, съпроводени с дрънчене на оръжие освен в региона на Украйна, само че и военни дейности в Северно море, Тихия океан – по цялата планета. Русия се пробва да заеме мястото на главен политически състезател в света и си мисли, че може да го направи по този силов метод ", посочи някогашният началник на Разузнаването.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР