Нов сигнал за забавена медицинска помощ. Този път от Дупница.

...
Нов сигнал за забавена медицинска помощ. Този път от Дупница.
Коментари Харесай

АЛО, СЕРБЕЗОВА?! Мъж почина след 5 часа чакане пред Спешното отделение в Дупница

Нов сигнал за забавена здравна помощ. Този път от Дупница. Близките на възрастен мъж настояват, че той е чакал часове, с цел да бъде признат за лекуване, откакто е изпаднал в тежко положение. В последна сметка мъжът е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е умрял.

Скандалните случаи зачестяват, само че здравната министърка Асена Сербезова не си мърда пръста и продължава да не взима ограничения.

" 5 часа стояхме в незабавния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в незабавното. Молихме се да бъде признат в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния бранш на Коронавирус отделението и че, в случай че подпишем, че не носят отговорност, ще го одобряват. Тестът му за ковид обаче беше негативен. Сестрите се държаха доста жестоко. Здравната система у нас ни убива постепенно и сигурно”, описа пред Нова телевизия Магдалена Галчева.
свързани новини25857на 08.02.202218411на 05.02.2022
От държавната болница обясниха, че не е имало места в кардиологичното поделение в бранша за хора с негативен тест.

От частната болница обявиха, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, защото ден преди този момент е бил изписан от там.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР