Пожарникарите излизат на протест срещу кабинета на Кирил Петков. Те

...
Пожарникарите излизат на протест срещу кабинета на Кирил Петков. Те
Коментари Харесай

СПРАВЕДЛИВ ГНЯВ: Пожарникарите излизат на протест срещу кабинета на Киро! Спасяват животи с униформи втора ръка

Пожарникарите излизат на митинг против кабинета на Кирил Петков. Те носят униформи втора употреба, дарения от партньорски страни.

" Социален бюджет, в който не се планува даже компенсирането на инфлацията, мъчно може да бъде наименуван по този начин. През лятото на 2020 година се случи доста неприятно нещо - в 30 и няколко административни държавни структури бяха увеличени възнагражденията с до 30%. Министерство на вътрешните работи не беше измежду тези структури, въпреки че продължаваме да сме уязвими, незабавно след лекарите и РЗИ, на първа линия в битката с COVID-19 ", съобщи ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

В студиото на " България заран " той заяви, че бюджетът за Министерство на вътрешните работи не е обсъждан със синдикалните организации. Синдикатите в министерството ще упорстват за 20% нарастване на заплатите.
свързани новини68939на 14.02.2022
" Изостанахме с 15% преди години, инфлацията е 7-8%. Това е повече от 20%, само че ние сме се спрели на 20% ", посочи Попов пред Bulgaria ON AIR.

Втората причина за недоволството на чиновниците е, че в съдружното съглашение на ръководещите в приложението за Вътрешна сигурност е разказано детайлно по какъв начин би трябвало да се реформира Министерство на вътрешните работи, само че те не желаят промени на парче.

" Твърдим го от години - нуждае се мъчително от промяна. Не виждаме старта на това, което е записано в съдружното съглашение. Започва се да се мисли на парче в Министерство на вътрешните работи. Имахме много забавна среща с министъра. Част от проблемите са чисто информационни. Или не се чуваме, или не се разбираме ", настоя Попов.

Двете страни към момента не са се разбрали за метода, по който ще се вземат решение проблемите в Министерство на вътрешните работи. Синдикатите изрично не са подготвени да поддържат промени на парче.

" Голяма част от пожарникарите износват униформи с изминал период на валидност на техни сътрудници от Западна Европа и даже от Америка. Няма какво друго да облекат. Със средствата, които трябваше да отидат за карти за фитнес, ще се подкрепи грижата за физическото здраве на чиновниците. Кога и по какъв метод ще стане това - следва да забележим ", сподели още Валентин Попов.

Протестите на синдикатите към този момент са почнали, като през днешния ден ще има проява във Варна, по-късно в Гоце Делчев и Русе, а в неделя - в София.

Запитан за изключителния труд на чиновниците в системата, Валентин Попов акцентира:

Може да се окаже, че огромна част от сътрудниците в София за 12-те месеца предходната година са работили 14 месеца. Не е обикновено. Има предел от 100 часа за краткотрайно неразположение. На места неналичието на щатове или доста незаети щатове постановат лимитът да се наруша и се предлага да отпадне. Много скоро държавното управление ще би трябвало да вземе решение за увеличение на щата в Министерство на вътрешните работи. Трябват хора на терен, там има жестока кадрова рецесия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР