Над 700 електронни услуги са без финансово покритие, каза заместник-председателят

...
Над 700 електронни услуги са без финансово покритие, каза заместник-председателят
Коментари Харесай

Над 700 електронни услуги са без финансово покритие

Над 700 електронни услуги са без финансово покритие, сподели заместник-председателят на Сдруженото на общините и кмет на Самоков Владимир Георгиев. Това са услуги, трансферирани от централната власт на общините.

Владимир Георгиев изясни, че множеството електронни услуги изискват и квалифицирани експерти, които общините не могат да притеглят и да задържат, с цел да " покриват всички тези критерии или да обезпечават сигурност на цялото пространство ".

Васка Бакларова от Съюза за стопанска самодейност призна, че общините имат потребност от помощ и по тази причина сподели, че организацията предлага образование по тематиката киберсигурност.

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов напомни, че по Плана за възобновяване и резистентност са планувани милиард и 600 милиона евро за цифрова промяна, цифровизация и вложения в тази сфера.

Но пък заместник-председателят на Стопанската камара Мария Минчева сподели, че България е пропуснала шанса посредством Националния проект за възобновяване и резистентност по-сериозно да обърне внимание на тематиката.

" В Плана за възобновяване бяха заложени единствено ваучери, които да дават едно доста, доста дребно начално равнище на знание на тези, които ще ги употребяват. Тук се сблъскахме и с предизвикването дали парите да стигнат задоволително бързо или дали с тези пари да се случи нещо потребно ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР