Над 70 % от българското общество подкрепя въвеждането на задължителна

...
Над 70 % от българското общество подкрепя въвеждането на задължителна
Коментари Харесай

Каракачанов: 70% от българите подкрепят въвеждането на задължителна военна служба

Над 70 % от българското общество поддържа въвеждането на наложителна военна работа, а над четири от петима българи са за възобновяване на трудови войски. Тези резултати от изследване на Министерството на защитата заяви вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов на годишната конференция на началниците на военните полиции на страните от НАТО.

Каракачанов се разгласи за оптимално необятен спор по тематиката за доброволната военна работа.

Военният министър не позволи удължение на периода за даване на предложения за нов изтребители. Срокът, подложен от министерството, е 1-ви октомври.

" Никой не бърза. Има още две седмици, в случай че удължа периода по искане на един от евентуалните участници, това значи да вкарам другите в неравнопоставено състояние и те да имат съображение да мислят и даже да го кажат, че някой авансово нещо е нагласил, че се нарушава процедурата ", посочи Каракачанов.

Според проектите България би трябвало да купи първоначално до осем изтребителя. Стойността е към 1,8 милиарда лв. с Данък добавена стойност за няколко години.

В годишната конференция на началниците на военните полиции на страните от НАТО, чийто хазаин е Служба " Военна полиция " в София, вземат участие 78 представители на 32 страни. В събитието вземат участие представители на стратегическите командвания на НАТО, командните структури, както и от центровете за рационализиране в Полша и Италия. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР