Над 70 милиона евро ще инвестира концесионерът на летищата във

...
Над 70 милиона евро ще инвестира концесионерът на летищата във
Коментари Харесай

Концесионерът на летищата във Варна и Бургас ще инвестира над 70 млн. евро в модернизиране

Над 70 милиона евро ще влага концесионерът на летищата във Варна и Бургас „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД до 2026 г. Това демонстрира актуалният общоприет проект, който е в действие от предходната година, предава Българска телеграфна агенция.

В летището във Варна ще бъдат вложени над 20 милиона евро, с които ще бъде сложено ново перонно осветяване и ще бъде построена фотоволтаична централа за лична консумация на ток, както и постройка на пожарната работа за сигурност на аеропорта. Предстои още възобновяване на терминал 2 и на пътеката за рулиране. От компанията прецизираха още, че от началото на концесията на врата през 2006 година в летището във Варна са вложени 107 милиона евро.

Повече от 50 милиона евро ще бъдат употребявани за модернизиране и на летището в Бургас . И там ще бъде сложена лична фотоволтаична централа, ще бъде разширена сервизната зона и ще бъде построено хале за поддръжка на самолетообслужваща техника. Част от плануваните средства ще бъдат вложени в рехабилитацията на пистата и нова светосистема. Ще бъде приключено разширението на перона, като бъде конфигурирано и ново осветяване. Предвижда се още да бъдат актуализирани зони от терминал 1, както и да стартира уголемение на терминал 2 -„ Заминаващи “.От началото на концесията през 2006 година в двете приморски летища са вложени над 200 милиона евро, а до края на евро, което е половината от поетия ангажимент от страна на компанията за целия интервал на концесионния контракт. Информацията е на Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР