Над 60 предложения влязоха в дневния ред на редовното заседание

...
Над 60 предложения влязоха в дневния ред на редовното заседание
Коментари Харесай

Поставят четири метални сърца за събиране на капачки в Стара Загора

Над 60 оферти влязоха в дневния ред на постоянното съвещание на Общинския съвет в Стара Загора през юни.

Старейшините одобриха на първо четене Наредба за осъществяване на публични съвещания от Община Стара Загора. С документа се цели обезпечаването на транспарантен, отворен и явен за жителите развой на взимане на решения от локалната власт, вследствие на което да се стигне до приемането на по-устойчиви и публично приети решения и политики на локално равнище, оповестиха от Общината.

Друга цел, която ще се реализира с приемането на наредбата - е основаването на условия и предпоставки за по-широко и дейно включване на жителите и организациите в процеса на създаването, разискването и приемането на общинските решения и политики в разнообразни области, гласят претекстовете на предлагането.

Местният парламент започва процедура по разпродажба на общинското комерсиално сдружение „ Автосервиз на здравни заведения “, както и даде ход на основаването на дружество „ Паркиране и репатриране “, което да бъде част от структурата на Общинска администрация.

Приет бе докладът за касово осъществяване на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Стара Загора за 2022 година, както и тези за активността на Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център по зависимости за миналата година.
 Община Стара Загора
По мотив открита процедура по провеждането на конкурс за избор на шеф на общинско комерсиално сдружение „ Комплексен онкологичен център “ ЕООД, съветниците избраха още веднъж за началник на КОЦ доктор Петьо Чилингиров.

Старейшините гласоподаваха и нови състезания за избор на шефове на други две общински сдружения - „ Медицински център I ” и „ Диагностично-консултативен център I “.

Общински съвет даде своето утвърждение на предлагането за слагането на още четири „ Сърца “ , които да бъдат в поддръжка на националната самодейност „ Капачки за бъдеще “ - в парковете „ Зелен чеп “, „ Митрополит Методий Кусев “, „ Пети октомври “ и Станционната градина.

Предоставени бяха зали за  безплатно прилагане на Сдружение с нестопанска цел Семеен кодекс „ Спортна гимнастика “ и Сдружение с нестопанска цел „ Волейболен клуб Берое 2016 “. По време на 56-тото съвещание на Общински съвет бе взето решение и за удължение периода на деяние на контракти за наем на търговски маси на територията на Централен зеленчуков пазар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР