Над 500 украински населени места останаха без електричество след седмици

...
Над 500 украински населени места останаха без електричество след седмици
Коментари Харесай

Над 500 украински населени места останаха без ток

„ Над 500 украински обитаеми места останаха без електричество след седмици на съветски въздушни удари по електрическата мрежа “, сподели чиновник на вътрешното министерство.

„ Врагът продължава да нападна главната инфраструктура на страната. В момента 507 обитаеми места в осем района на нашата страна са с прекратено електричество “, сподели зам-министърът на вътрешните работи, Евгений Йенин, пред украинската телевизия.

„ Харковският район е най-засегнатият със 112 изолирани села “, добави Йенин, представен от БГНЕС.

Други 90 села са откъснати в Донецка, Херсонска, Николаевска, Запорожка и Луганска области. В събота украинските управляващи, в това число губернаторът на Николаевска област, Виталий Ким, още веднъж приканиха цивилните да проявят неотстъпчивост на фона на непрестанно влошаващите се условия при започване на зимата и постоянните спирания на електрозахранването.

Повтарящите се ежедневни спирания на тока оставиха милиони хора без отопление или осветяване, до момента в който външните температури паднаха под нулата по Целзий през последните дни. Тъй като се чакат по-нататъшни удари по мрежата, украинците се опасяват от тежка продължителна зима, както и от бежански поток в продължаващата към този момент десети месец война.

Частният украински енергиен оператор „ DTEK “ съобщи в четвъртък, че съвсем половината от електрическата мрежа на Украйна остава развалена, откогато Русия стартира да нападна украински енергийни уреди през октомври след поредност от унизителни военни провали на бойното поле.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР