Над 500 проверки са направени в търговски обекти. Няма как

...
Над 500 проверки са направени в търговски обекти. Няма как
Коментари Харесай

Следващата седмица хората ще могат да следят онлайн цените на храните и да сравняват с Европа

Над 500 инспекции са направени в търговски обекти. Няма по какъв начин да позволим несъразмерни и голословни облаги, или нелоялни търговски практики ", съобщи вицепремиерът Христо Алексиев

Над 500 инспекции са направени в комерсиалните обекти за цените на дребно. Това съобщи вицепремиерът Христо Алексиев пред публицисти. Той още веднъж посочи, че по никой метод държавното управление не води войни с комерсиалните вериги за храни. " Ако някой желае да води война, това не сме ние. Но пък ние сме безусловно задължени да защитим ползите на потребителите, на всички жители и на уязвими пластове измежду популацията. Така че няма по какъв начин да позволим несъразмерни и голословни облаги, или нелоялни търговски практики ", сподели още Алексиев. 

Затова били осъществявани тези съвмаестни инспекции. През последните години общо не са правени толкоз инспекции, колкото ние в границите на по-малко от два месеца, похвали се вицепремиерът. Резултатите се проучват и на тяхна база са готови промени в нормативната база, както и нов закон. Целта била преди всичко да бъде осветлен този развой, той да бъде следен и той да подсигурява, че няма да се стига до нелоялни търговски практики и до генериране на свръхпечалби, както и цялостна отбрана на потребителя.

Скоро ще бъде подготвена и платформата за издание на цените от производител до щанда, както е цените на същите артикули в страни на Европейски Съюз. По-късно Алексиев посочи, че това евентуално ще стане идната седмица. Ще бъдат поканени комерсиалните вериги да разгласяват цените си. 

В момента текат и инспекции на Национална агенция за приходите, което отнемало повече време. " Там желаеме да проследим дали няма по веригата компании, които по някакъв метод изнасят облагата на открито. Имаме терзания за избрани медиатори по веригата, по тази причина работим и в тази посока ".

На въпрос на публицист той разясни, че инспекции се вършат във всяка една област в страната. В градове като София, Варна, Бургас цените са малко по-ниски, в по-малките обитаеми места били по-ниски, тъй като хората не можели да си разрешат да купуват скъпи артикули.

Ефектът от инспекциите бил, че имало ужасно доста промоции на следени храни. Затова описът на продуктите, които се следят, ще се разшири.

Ще се търси още веднъж диалог с комерсиалните вериги. 

Доста от общините се възползват от помощта на страната за градския превоз. Постоянно пък стартират да ми звънят и  кметове, които не напълно добросъвестно са работили при понижението на цените на картите за пътешестване и имат голям брой инспекции от автомобилната администрация и от АДФИ. Аз още първоначално го споделих, че няма да позволим да се злоупотребява и тези средства, отделени от страната, да отиват в избрани общини за попълване на други потребности или при избрани превозвачи. Те би трябвало да отидат при хората, които се употребяват от тези отстъпки, съобщи той.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР