Над 500 чувала със зелени отпадъци събраха доброволци в междублокови

...
Над 500 чувала със зелени отпадъци събраха доброволци в междублокови
Коментари Харесай

Над 500 чувала със зелени отпадъци събраха доброволци в София

Над 500 чувала със зелени боклуци събраха доброволци в междублокови пространства в София за два дни ( на 2 и 3 април). Растителните боклуци са превозени до инсталацията за компост „ Хан Богров “, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Почистване на междублокови пространства, на градинки, засаждане на дръвчета, шубраци и пролетни цветя са част от дейностите, които направиха доброволци още в първите дни на пролетното разчистване на София, в границите на акция на Столична община.

И в двата почивни дни в множеството региони на града жители се включиха в дейностите по разчистване пред своя блок. В „ Изгрев “, „ Сердика “, „ Слатина “, „ “Лозенец “ „ Илинден “, „ Искър “ и „ Люлин “ софиянци засаждаха пролетни цветя пред входове на блоковете си и в градинките до ул. “Проф.Саша Попов “, ул. “Владайска “, ул. “Дамян Груев “, ул. “Яков Крайков “. Ученици и учители почистваха пространствата към професионалната гимназия по превоз и енергетика „ Хенри Форд “.

Екипите на Столичния инспекторат спомагаха и помагаха на хората с разпределяне на чували и ръкавици.

Продължават дейностите по график по разчистване на улиците и булевардите в града. Вчера бяха измити улици в регионите „ Възраждане “, „ Подуяне “, „ Илинден “, „ Слатина “ и „ Люлин “. Извършва се разчистване и на дъждоприемните шахти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР