Над 50 загинали и 150 ранени са жертвите при атентат

...
Над 50 загинали и 150 ранени са жертвите при атентат
Коментари Харесай

Десетки ученички бяха убити при атентат в Кабул

Над 50 починали и 150 ранени са жертвите при атентат в региона на учебно заведение в афганистанската столица Кабул, оповестява.

Нападението е извършено в събота в населяван най-вече от шиити квартал, където през годините е имало голям брой набези от групировката " Ислямска страна ", в това число офанзива против родилно поделение преди една година.

Повечето жертви са ученички, които учат в обособена промяна от момчетата. Експлозията е станала, когато децата са си тръгвали към у дома след образователните занятия. Училището " Сайед ул Шухада " е ситуирано в западен квартал на афганистанската столица. 

Кадри, споделени в обществените мрежи, след атентата демонстрират окървавени раници и книги, разхвърляни по улицата пред учебното заведение, и пушек, издигащ се над квартала. Президентът Ашраф Гани упрекна талибаните за нападението, само че техен представител отхвърли групировката да е забъркана.

Говорителят на здравното министерство Гулам Дастигар Назари сподели, че гневни тълпи атакуват коли за спешна помощ и даже здравни служащи, до момента в който се пробват да изтеглят ранените.

Според Би Би Си, против учебното заведение са били изстреляни три ракети. Подозренията са ориентирани към афганистанската формация " Ислямска страна ", която е много по-слаба от тази на талибаните, само че е в положение да провежда и прави сходни смъртоносни набези. 

Атентатът бе осъществен седмица откакто военният контингент на Съединени американски щати и НАТО стартира да напуща Афганистан. Изтеглянето на задграничните войски докара до усилване на боевете сред афганистанските сили за сигурност и талибаните.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР