Над 50 филма ще видим на тазгодишното издание на Киномания.

...
Над 50 филма ще видим на тазгодишното издание на Киномания.
Коментари Харесай

Над 50 филма ще видим на КИНОМАНИЯ 2017

Над 50 кино лентата ще забележим на тазгодишното издание на Киномания. Сред тях са дълго чакани премиерни заглавия, филми, селектирани и наградени на едни от най-престижните фестивали по света, както и нови български заглавия от игралното, документалното и детското кино. Това оповестиха уредниците на кинофорума, който ще се организира от 16 до 30 ноември. В специфичната конференция в „ Люмиер Лидл”, отдадена на Киномания, взеха присъединяване екипите на българските филми- част от тазгодишната селекция, както и сътрудниците на фестивала.
Киномания е част от Културната стратегия на Столична община, която по традиция поддържа фестивала всяка есен. „ Много от нас отраснаха в очакване на този момент- началото на Киномания. Спомням си като дете огромното неспокойствие да се добереш до билети за качествени филми от целия свят. Идвахме от страната в София, с цел да гледаме филми, които нямаше да бъдат пуснати в дребните градове и обитаеми места. Тази година се навършват 10 години, откогато Столична община поддържа финансово и организационно Киномания. Ще продължим да го вършим и за напред”, сподели Тодор Чобанов, заместител кмет на София. Той подчертава особено и на откриващия филм на Киномания – „ Безкрайната градина” на режиьора Галин Стоев.

Акцент от конференцията бе и Фстивалът на френското кино, осъществен с поддръжката на Френския културен институт. „ Френското кино се гордее, че взе участие в Киномания и за нас е чест да представим програмата си”, сподели Мария Коакчиева – ПР на Френския културен институт.
Обичаната българска актриса Татяна Лолова и режисьорът Ясен Григоров поканиха публиката на детския игрален филм „ Лили Рибката”, в който Татяна Лолова играе ромка-магьосница. „ Ние доста държим филмът да не се назовава детски, а фамилен, с цел да могат родителите и роднините на децата да посетят прелестните прожекции, които ги чакат, гледайки този филм, в който аз вземам участие. Българското кино е в вманиачен напредък, на мен ми стана неприятно от екстаз и ми е мъчително, че майка ми избърза да ме роди толкоз от дълго време, а не стартирам актьорската си кариера в този момент, с цел да мога да се влея в тази прелестна вълна”, изясни огромната актриса.
Още един български игрален филм бе показан от своя подуцент Надежда Косева. Заглавието му е „ Кораб в стая” и ще може да се види на 21 ноември в „ Люмиер Лидл”. Лентата е част от конкурсната стратегия на фестивала в Токио, който се организира сега. Режисьорът му е Любомир Младенов, а действието се върти към персоналната история на трима души, които взаимно трансформират света си.
На 24 ноември пък в кино „ Люмиер Лидл” феновете ще видят „ Да живее България” – новият документален филм на Адела Пеева, който ще има своята премиера на Киномания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР