Над 5 часа вчера е продължила среща на Кирил Петков

...
Над 5 часа вчера е продължила среща на Кирил Петков
Коментари Харесай

БОМБА В ПИК: Петков, Василев и Рашков вчера цял ден планирали ареста на Борисов - в кабинета на премиера. От дома на лидера на ГЕРБ не е иззето нищо. Васил Божков пратил показания по DHL

Над 5 часа през вчерашния ден е траяла среща на Кирил Петков с Асен Василев и Бойко Рашков, на която тримата са възнамерявали ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това научи извънредно организация ПИК от източници в Министерски съвет. По информация на медията ни незабавната среща е почнала в 11 часа сутринта.

Петков, Василев и Рашков са се затворили в кабинета на премиера, където над 5 часа са обсъждали по какъв начин да протече задържането на Бойко Борисов. По наша информация тримата са привикали висши началници от Главна дирекция " Национална полиция ", като са им разпореждали по какъв начин да правят обиските и арестите.

Точно в кабинета на Петков се е състоял и самият разпит на премиера, поради който е задържан Борисов. На разпита министър-председателят споделил, че се тормози, че водачът на ГЕРБ може да се укрие или да упражни напън върху очевидци, по тази причина и настоял той да бъде задържан мигновено.
свързани новини52341преди 8 часа26805преди 8 часа
Друг мотив за задържането на Борисов била кореспонденция от декември 2021 г по сигнал на близката до Цветан Василев организация " Боец ", в която се напомнят историите на Васил Божков, че Севдалина Арнаудова го изнудвала за пари, които се отчитали на Владислав Горанов, само че били предопределени за Борисов.

На самият Божков са изпратени писмени въпроси, а той е върнал отговорите по куриерска компания " DHL ". Според юристите тези отговори на Божков нямат никаква правна стойност. Още повече, че в изказванията си забегналият в Дубай олигарх не упреква директно Борисов, а упреква Владислав Горанов, който му споделил да регистрира 20% комисионна за някогашния министър председател от облагите си.
свързани новини26299преди 8 часа
ПИК научи още, че от вкъщи на Борисов не е конфискувано нищо при обиска. От дома на Владислав Горанов са конфискувани 16 000 лв. законни средства, а от къщата на Севдалина Арнаудова са конфискувани 5000 лв. и 300 евро, които били командировъчни на мъжа й.

В момента Борисов и Владислав Горанов се намират в обща килия в ареста на 7 РПУ.

Експертите са безапелационни, че всички арестувани лица ще бъдат пуснати до края на деня, защото няма да има естествен прокурор, който да им повдигне обвинявания при липса на всевъзможни улики и доказателства. Отделно от това европрокурорите, за които се твърди, че са в основата на ареста на Борисов, имат опция да повдигат обвинявания, само че единствено в случай че те са свървани с евросредства, а в тази ситуация става дума за изнудване.

ПИК научи още, че в постановлението за задържане не написа кое е изнудваното лице. Посочено е само, че закононарушението е осъществено по член 213 от Наказателен кодекс за изнудване, без да се показват детайлности.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР